Søk

Saus med eplesmak til ribbe

Ingredienser til 5 porsjoner

Lag en skikkelig god saus til julemiddagen med kraften fra ribba. Eplesmaken gir måltidet en ekstra vri, og er ikke minst enkel å lage.

  • 1,00 pose TORO Sjysaus original 15 g
  • 3,00 dl kraft fra langpanne eller vann
  • 2,00 ss Eplegele Hjemmelaget
  • 2,00 ts worcestershiresaus
  • 0,25 ts pepper
    • Serveres med

Lag en skikkelig god saus til julemiddagen med kraften fra ribba. Eplesmaken gir måltidet en ekstra vri, og er ikke minst enkel å lage.

Slik gjør du:

  1. 1Hell først posens innhold i en kjele.
  2. 2Sil deretter kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. litt vann og kok opp under omrøring. La så sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
  3. 3Tilsett og smak til med eplegele, worcestershiresaus og nykvernet pepper.

Smakfull ribbekraft

Ha litt grønnsaker i langpannen sammen med ribba når den stekes. Grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter, tilsett en bit selleri- eller persillerot og et par hvitløksbåter. Legg ribba i langpannen og hell i vann.

Perfekt til ribba!

Ribbe med følge av lune røde eplebåter på serveringsfatet er supert tilbehør, spesielt om du velger denne nydelige sausen.