Hvordan få luftige boller?

Hvordan få luftige boller?

Vi har gjort det enkelt for deg å lykkes med lette og luftige boller, og viser deg steg for steg hva du skal gjøre.

 

Ønsker du vellykkede og luftige boller? Med TORO Hveteboller lykkes du hver gang. Det blir en enkel bakeprosess uten alt for mye søl og styr. Følger du tilberedningen får du myke, velduftende og luftige boller, men vi har her samlet 5 enkle steg som vil gjøre bollene dine enda bedre og luftigere.

1. Bytt ut vann med melk

Tøm bakemiksen i bakebollen. Ha oppi 3 dl lunkent vann (ca. 37 grader) og 50 g smeltet smør. Noen små tips til deg som ønsker at de beste bollene skal bli enda bedre: Litt fyldigere boller? Bytt ut vann med melk. En tanke søtere? Tilsett 1 ss sukker i bakebollen. Og er du glad i kardemomme? Dryss i 1 liten ts, et tryllemiddel for den den beste smaken.

 

2. Elting er viktig

Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen 5 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok på middels hastighet. (Har du ikke kjøkkenmaskin? Bruk lunkent vann og elt for hånd i minimum 10 minutter).

toro-rosinboller

Rosinboller

Lag deilige og saftige rosinboller og ta med på tur eller server dem til vennekvelden.

Se oppskrift

3. La deigen heve i 45 min

La deigen heve tildekket i 10 minutter. Men – om du har tid, la deigen heve i 45 minutter i stedet for 10 min. Sett bollen med deigen på et lunt sted, og til deg som vil lage perfekte rosinboller: Bløtlegg rosiner i kokende vann i ca. 30 min. Hell av vannet og bland rosinene i deigen etter den er hevet ferdig. Eller prøv med sjokoladebiter til sjokoladeboller, de finner du i bakehyllen i butikk. Tilsett også dem i ferdig hevet deig.

 

4. Del opp deigen og la bollene heve til dobbel størrelse

Rull deigen til en pølse og del i 12-16 deler, ut ifra hvilken størrelse du ønsker på bollene. Det er litt stas at bollene er like store, så start med å veie hele deigen. Del vekten på 12 eller 16, og vei hver bit på en liten vekt. Trill til boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir og hev tildekket i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse. Husk å alltid sette dem på et lunt sted.

 

5. Pensle med sammenvispet egg

Stek bollene ved 225 °C (ved varmluft 215 °C) på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl dem på rist. Og husk de blir ekstra blanke og vakre om du pensler dem med sammenvispet egg, og om du tilsetter noen få saltkorn.

 

Boller til overs? Ikke noe problem. Pakk dem i plastposer og frys dem ned. Bare la dem tine i posen på benken når du skal bruke dem igjen. Varm dem rett før de skal nytes. Anbefaler: I stekeovn ved 100˚C i 10 min.

 

Flere oppskrifter