Søk

Rosinboller

Ingredienser til 16 porsjoner

Verdens beste fastelavnsboller er varme luftige boller fylt med krem og syltetøy. Med ett søt lite hjerte på toppen er denne gjærbaksten perfekt til å servere til noen du er glad i. Hjertene lager du enkelt med ved bruk av et papirhjerte du klipper ut selv og melis på toppen. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller.

  • 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør eller margarin
  • 100,00 g rosiner
  • Pensling

  • 1,00 stk sammenpisket egg til pensling

Verdens beste fastelavnsboller er varme luftige boller fylt med krem og syltetøy. Med ett søt lite hjerte på toppen er denne gjærbaksten perfekt til å servere til noen du er glad i. Hjertene lager du enkelt med ved bruk av et papirhjerte du klipper ut selv og melis på toppen. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller.

Slik gjør du:

  1. 1Bløtlegg rosinene i varmt vann for ekstra saftige rosinboller. La de ligge i ca 20-30 minutter. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig.
  2. 2La væsken renne godt av rosinene (legg de gjerne på et papirhåndkle og tørk av vannet). Tilsett rosinene i deigen. Elt på lav hastighet til rosinene er relativt jevnt fordelt, (viktig at du ikke elter for lenge, da går rosinene i oppløsning). Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter.
  3. 3Rull deigen til en pølse og del den i 12-16 deler. Trill ut boller. Trykk håndflaten litt hardt ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollene. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev bollene på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!
  4. 4Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Dette trenger du

TORO Baketips 1

Bollene kan fryses.

TORO Baketips 2

Rosinbollene er melkefrie ved bruk av melkefri margarin.