Oppskrifter / Dessert

Rosinboller

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør eller margarin100,00 grosiner

Pensling

1,00 stksammenpisket egg til pensling

Lag deilige og saftige rosinboller og ta med på tur eller server dem til vennekvelden. Eller når du bare vil servere noe ekstra godt til dem du er glad i. Tar du deg tid til å bløtlegge rosinene i varmt vann får du ekstra saftige rosinboller. Nyt til kaffekoppen eller kanskje til en kopp med varm sjokolade!

Slik gjør du

 • 1

  Bløtlegg rosinene i varmt vann for ekstra saftige rosinboller. La de ligge i ca. 20-30 minutter. Bland sammen: – Bollemiks, 3 dl lunkent vann og 50 g smeltet smør. Elt deigen med eltekrok i kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 minutter. (eller for hånd i minimum 10 minutter). Elt til deigen blir smidig.

 • 2

  La væsken renne godt av rosinene (legg de gjerne på et papirhåndkle og tørk av vannet). Tilsett rosinene i deigen. Elt på lav hastighet til rosinene er relativt jevnt fordelt, (viktig at du ikke elter for lenge, da går rosinene i oppløsning). Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter.

 • 3

  Rull deigen til en pølse og del den i 12 deler. Trill ut boller. Trykk håndflaten litt hardt ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollene. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev bollene på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

 • 4

  Sett ovnen på 225 °C (over- og undervarme). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek bollene på midterste rille i ca. 8 minutter og avkjøl på rist.

Dette trenger du