Søk

Skoleboller

Ingredienser til 4 personer

Boller har utallige variasjoner, smakstilsetninger, former og fasonger. Mange mener at en av de aller beste versjonene av hvetebakst er skoleboller, eller skolebrød som de herlige bollene også blir kalt. Man baker boller på vanlig måte, men topper mesterverket med deilig, tykk vaniljekrem, melisglasur og kokos. Vaniljekremen gjør bollene ekstra saftige mot midten og gir en herlig smak av myk vanilje. Du velger selv hvor mye vaniljekrem du vil ha, noen dekker nesten hele bollen, andre tar bare litt. Rundt vaniljekremen får bollene selskap av melisglasur som dekkes med kokos, og vips så er skolebollene ferdige og klar til å nytes. For 16 skoleboller gjør du som følger:

  • 1,00 pose TORO Hveteboller
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør eller margarin
  • 5,00 dl vaniljekrem
  • 4,00 dl melis

Boller har utallige variasjoner, smakstilsetninger, former og fasonger. Mange mener at en av de aller beste versjonene av hvetebakst er skoleboller, eller skolebrød som de herlige bollene også blir kalt. Man baker boller på vanlig måte, men topper mesterverket med deilig, tykk vaniljekrem, melisglasur og kokos. Vaniljekremen gjør bollene ekstra saftige mot midten og gir en herlig smak av myk vanilje. Du velger selv hvor mye vaniljekrem du vil ha, noen dekker nesten hele bollen, andre tar bare litt. Rundt vaniljekremen får bollene selskap av melisglasur som dekkes med kokos, og vips så er skolebollene ferdige og klar til å nytes. For 16 skoleboller gjør du som følger:

Slik gjør du:

  1. 1Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Varm forsiktig opp til væsken er ca. 40 °C, (drypp en dråpe på innsiden av håndleddet. Hvis væsken såvidt kjennes, er den ca 37 grader. Varm den da bare litt til). Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett væsken og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd). Ferdig eltet er deigen smidig og har samlet seg rundt eltekroken.
  2. 2Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 – 60 minutter. (Forhevingen hever smaken på bakverket).
  3. 3Elt deigen på bakebordet, (du trenger ikke ekstra mel til dette). Klisser deigen litt bruker du bare olje på hendene. Rull deigen til en pølse og del den i 16 emner. Trill ut runde boller ved å klemme litt ned og slippe løst opp mens du ruller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til stekebrettet med et kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i ca. 1 time.
  4. 4Sett stekeovnen på 225°C (ved varmluft 215°C). Bruk fingrene til å forme en grop i midten av bollene. Jo større grop jo mer vaniljekrem (så her justerer du selv). Trykk forsiktig ned, men ikke helt igjennom. Bruk avkjølt/romtemperert vaniljekrem. (Har du kjøpt ferdig bør den røres myk først). Fyll hullene med vaniljekrem ved hjelp av to små spiseskjeer.
  5. 5Stek bollene på midterste rille i ca. 8-10 minutter. Avkjøl på rist. Fyll melis i en bakebolle. Tilsett litt og litt vann i melisen. Melisglasuren skal være så tykk at du kan ringle mønstre på bollen. Fordel melisglasur rundt vaniljekremen og fordel utover. Dryss kokos over. Gjenta på de andre bollene. Sett på et fat og server.

Produkt