Oppskrifter / Dessert

Kanelboller med ostekremglasur

90 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell0,50 dlmelk

Fyll

75,00 gromtemperert smør120,00 gbrunt sukker2,00 sskanel

Til pensling

1,00 stksammenpisket egg

Når vintermørket fyller store deler av døgnet er det ekstra hyggelig å kose seg inne med ferskt, godt og varmt bakverk. Kanelboller med ostekremglasur er en variant som blir mer og mer populær og smaken er bare helt fantastisk. Her lager du bollene i en form slik at alle kantene blir myke og saftige. Helt perfekte å nyte sammen med en kopp te og melk når det er innevær, mens lukten av kanelboller sprer seg i huset. Disse bollene er veldig populære i USA der de går under navnet Cinnamon buns eller Cinnamon rolls.

Slik gjør du

 • 1

  Ta ut smøret til fyllet i god tid og sett det på kjøkkenbenken. Del gjerne smøret opp i små biter for å få det romtemperert fortere. Alternativt, bruk mykt smør.

 • 2

  Elt 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet – Bollemiks, 3 dl lunkent vann ( ca. 37 °C.) og 50 g smeltet smør. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (heving er nøkkelen til god bakst, så hev gjerne deigen opptil 60 minutter om du har tid.)

 • 3

  Mens deigen hever lager du fyllet. Bland sammen brunt sukker og kanel. Ha deigen ut på bordet og rull til en pølse. Kjevle pølsen ut til et stort, tynt rektangel ca. 30x40cm og smør det myke smøret ut over rektangelet. Dryss deretter over kanelsukker blandingen.

 • 4

  Rull deigen tett sammen på langs ved hjelp av en slikkepott. Skjær rullen opp i skiver, ca. 12 stk og legg dem i en liten bakepapirkledd langpanne med litt luft i mellom. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

 • 5

  Sett ovnen på 225 °C (over- og undervarme). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek kanelbollene på midterste rille i ca. 18-20 minutter. For at ikke kanelbollene skal bli for mørke på toppen før de blir ferdigstekt, legg et bakepapir over dem etter ca. 10 minutter.

 • 6

  Mens bollene er i ovnen lager du glasuren. Bland sammen – Ostekremglasur, 1 pk kremost (125g) og 1/2 dl melk og pisk med mikser i ca. 1 min, til glasuren er jevn og tyktflytende (ikke stiv som krem).

 • 7

  Hell glasuren over de varme kanelbollene som fortsatt er i formen. Nyt i godt selskap!

Dette trenger du