TORO_Bearnaisesaus_biff_asparges

Bearnaisesaus

Bearnaise er en fransk klassiker som er kjent for sin rike og smakfulle konsistens, og som er i familie med hollandaise. Den eneste forskjellen mellom disse er i styrke og smak. Begge har rykte på seg å være litt vanskelig da de lett kan skille seg. Det problemet opplever du ikke med TORO 🙂 Tradisjonelt er bearnaise veldig populært som tilbehør til grillet og stekt kjøtt, men dette er en saus som passer til så utrolig mye mer! Vi har samlet et utvalg av retter som vi mener bearnaise passer helt perfekt til. Bon appétit!

Tilbehør til burger

Mange bruker hamburgerdressing eller majones til burgeren, men bearnaise passer til mer enn bare pommes frites. Prøv bearnaise på burgeren neste gang for en fantastisk god smakskombinasjon, som gir en ekstra saftig og smakfull burgeropplevelse.

Se oppskrift
Hva passer bearnaisesaus til?

Bearnaisesaus som pizzasaus

Pizza med biff og bearnaise er fortsatt veldig populær i vårt kjære naboland Sverige, men her til lands virker det til at vi har glemt denne litt. På tide å prøve dette igjen!

Se oppskrift
bilde av biff med salat og bearnaisesaus

Saus til biff

Vi kommer ikke utenom biff… biff og bearnaise! Dette er manges utlimate favoritt, og spesielt til helgen når man skal kose seg litt ekstra.

Se oppskrift
Tapas med bearnaise

Saus til tapas

Du har sikkert dyppet pommes frittes i bearnaisesaus før, men du kan dyppe det aller meste i bearnaise. Derfor passer det perfekt som tilbehør til tapas!

Se oppskrift
Grillede-grønnsaker-med-bearnaise

Saus til grillede grønnsaker

Bearnaise passer ikke bare til grillet kjøtt, men også grillede grønnsaker. Dette er en perfekt resterett hvis du har masse grønnsaker igjen etter grillmiddagen.

Se oppskrift

Visste du..?

 

Bearnaisesaus har en lang og stolt historie som går tilbake til det 19. århundre. Den ble opprinnelig oppfunnet i Frankrike av kokken Jean-Louis Françoise-Collinet, som serverte den for første gang på restauranten «Le Pavillon Henri IV» i Saint-Germain-en-Laye, like utenfor Paris. Navnet «Bearnaise» kommer fra regionen Béarn i Sørvest-Frankrike, der sausen ble oppfunnet.

 

Opprinnelig ble bearnaisesausen servert som en dressing for asparges, men den ble snart populær som saus til biff, og den har siden blitt en klassisk følgesvenn til mange andre retter.

 

I dag brukes bearnaisesausen på mange forskjellige måter. Selv om den fortsatt er en klassisk saus til biff, er den som sagt også veldig deilig på sjømat, grønnsaker, og som en dip til ferskt brød eller grønnsaker. Mange kokker bruker også bearnaisesaus som en base for andre sauser, og legger til forskjellige ingredienser for å lage en unik smak.

 

En av de mest populære måtene å bruke bearnaisesausen på i dag er å servere den med grillede eller stekte biffer. Den rike smaken av sausen passer perfekt med den saftige og møre smaken av biff, og kombinasjonen har blitt en klassiker på mange restauranter over hele verden.

 

Utover dette, er bearnaisesausen også en vanlig ingrediens i sandwicher og wraps, og den kan også brukes som en dressing til salater, spesielt de som inneholder grillede eller stekte grønnsaker.

 

Alt i alt er bearnaisesausen en svært allsidig saus som kan brukes på en rekke forskjellige måter. Enten du vil bruke den som en dip, dressing eller saus til hovedretten din, er det ingen tvil om at bearnaisesausen vil gi smaken din et løft og gjøre måltidet ditt ekstra spesielt.

 

TORO_bearnaisesaus_biff_packshot

TORO bearnaisesaus er laget med høykvalitets ingredienser. Den har en rik og kremet konsistens, og har en balansert smak av estragon og sitron.

 

For å lage bearnaisesausen fra TORO trenger du kun å tilsette melk og smør, og blande sausen godt. Dette gjør det enkelt å tilberede en deilig bearnaisesaus hjemme, uten å måtte bruke tid på å lage sausen helt fra bunnen av.

 

Bon appétit!