Restemat

5 retter du kan lage av det du har hjemme

Bli-kvitt-restene-du-har-i-kjøleskapet

Noen åpner kjøleskapet, ser bokser med middagsrester og halvslappe grønnsaker, og synes det er en morsom utfordring å finne ut hva slags digg middag de kan lage av det som finnes der. Sånn er det ikke for alle, og om du heller vil ha noen konkrete tips til hva du kan gjøre med det som finnes i skuffer og i kjøleskap, har du kommet til riktig sted. Les videre, så gir vi deg tips til fem retter du kan lage av det du allerede har hjemme.

 

1. Ovnsbakte grønnsaker

De fleste av oss har noen gulrøtter og poteter i kjøleskapet. Kanskje har de blitt liggende bak andre matvarer og har blitt slappe og livløse? Myke, litt pjuske rotgrønnsaker kan enkelt reddes, og forvandles til et sprøtt og deilig måltid. Det krever ikke mye innsats heller.

 

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Finn frem en nøytral olje, som raps eller solsikke, salt og pepper. Skyll grønnsakene godt, du bestemmer selv om du vil skrelle dem eller la skallet være på i ovnen. Det er ikke nødvendig å skrelle dem, men har du barn som ikke er glad i prikker eller striper på maten, kan det være verdt å fjerne skallet. Del grønnsakene i tynne striper, terninger eller så store biter som du liker, og spre dem utover et stekebrett med bakepapir på. Krydre godt med salt og pepper, og hell litt olje over grønnsakene. Til slutt bruker du hendene og masserer oljen og krydderet godt inn i grønnsakene. Sett brettet inn i ovnen, og ta dem ut når grønnsakene er gylne og sprø. Kjempegodt tilbehør til fisk, kjøtt eller vegetarburger, eller som en deilig kveldssnack med aioli eller pesto å dyppe grønnsakene i.

 

2. Restegrateng

Alt smaker godt hvis du slenger en haug ost på toppen og gratinerer det, sier noen. Og det er jo en viss sannhet i det? Enten du har rester av pølser, potetmos, nachochips eller grønnsaker, er det en mulighet til å smekke sammen en spennende og kanskje litt annerledes middag.

Vil du ha en oppskrift å gå etter kan du jo prøve vår pastagrateng med urter?

 

3. Suppe

De fleste grønnsaker kan brukes i en suppe. Kok og mos grønnsakene, smak til med krydder, melk, fløte og/eller vann, og la det putre i kasserollen noen minutter, og vipps så har du middag til hele familien. Har du en pose TORO Tomatsuppe eller TORO Grønnsaksuppe, kan du tilsette de restene som passer i suppa. Har du prøvd TORO Grove rundstykker til suppa? Om ikke så er det en varm anbefaling herfra – disse kjempegode, mettende og sunne rundstykkene pleier å forsvinne før man vet ordet av det.

Dersom du har tacorester, er oppskriften vår på tacosuppe svært populær.

 

4. Wrap it up

En tortillalefse kan fylles med alt mulig rart, og er praktisk fordi den gir en enkel måte å samle ulike rester på. Grønnsaker, bønner, ris, kjøtt- eller fiskerester, falafel og fiskeburger, alt sammen kan samles i en wrap. Her kan du lage en morsom buffet av det som finnes i huset, og så kan alle velge det de helst vil ha. Sleng på en god saus eller dressing, og du har et måltid som smaker godt og som går raskt å lage.

Har du rester av TORO Bali kyllinggryte eller en annen gryte? Da kan du overraske familien med Bali kyllingwrap! Kjempegodt, enkelt, og du får brukt opp middagsrestene på en smart måte.

 

5. Restepizza

Pizza er en god mulighet for å bruke opp grønnsaker og andre middagsrester. Med TORO Pizzabunn lager du raskt og enkelt bunnen selv, og det er også lov å bruke ferdigkjøpt pizzadeig som du ruller rett ut på bakebrettet. Så er det bare å legge på den toppingen du har, og husk at du ikke trenger så mange ingredienser for at pizzaen skal bli god!

 

Vil du gjøre en ny vri på pizzaen, kan du jo prøve denne oppskriften på calzone med restemat?

Redd restene

Flere tips til å bruke opp restene?

Test ut nettjenesten vår «Redd restene», og få masse restehacks basert på det du har hjemme.

Prøv her!