Vi nordmenn elsker å være utendørs på tur, spesielt i påsken. Da er familien samlet, man er på hytta og alle får litt etterlengtet fri fra hverdagen. I år blir påsken kanskje litt annerledes for noen av oss, men naturen er fortsatt åpen for besøk. Uansett om det blir nærpåske eller om man kommer seg til hytta, så må man ha med turmat før man går ut av døren. Ingenting slår en god matpakke, noe godt i termosen eller å lage mat på bålet når man er ute på tur. Under finner du våre 5 beste tips til turmat i påsken.

 

1. Suppe på termos

Suppe på termos

Det blir ikke enklere å sikre seg et godt og rykende varmt turmåltid enn dette. Med suppe på termos i sekken er det bare å glede seg til lunsjrasten i det fri. Du kan velge mellom å lage suppen hjemme på forhånd og helle direkte på termosen, eller bare ha kokende vann i termosen og noen Rett i koppen-poser med i sekken. Ha med topping i en pose ved siden av om du ønsker å pimpe opp suppen litt ekstra. Nybakte scones kan også anbefales. Sjekk ut denne oppskriften til en varm og spicy thaisuppe du kan ha i termosen!

Gå til oppskrift

 

2. Pannekaker på tur

Pannekaker på tur

Dette tipset er super enkelt og funker like bra på bålet som med primus. Alt smaker bedre på tur, og hva smaker bedre enn pannekaker? Hvis du overrasker barna, kjæresten eller turvenner med pannekaker på tur i påsken kommer du til å bli en ekte helt. Det er helt opp til deg om du blander sammen pannekakerøren på forhånd og fyller over på en ren flaske, eller om du tar med deg litt vann og rører sammen pannekakerøren ute i skogen mens bålet tennes. Her finner du fremgangsmåten så du lett kan lage pannekaker på tur selv.

Gå til oppskrift

 

3. Pinnebrød på bål

Pinnebrød på bål

Hvis du ønsker å skape en skikkelig koselig stemning rundt bålet, så er det pinnebrød som gir deg den ultimate kosen på tur. Dette er den perfekte turmaten hvis du har med barna, som kan være med å surre deigen selv på pinnen og grillet brødet over glørne. Det smaker knallgodt, er enkelt å lage og er gøy å grille. Vi har alt du trenger for en påsketur med ekstra fokus på kos, og oppskrifter finner du her.

Gå til oppskrift

 

4. Sunne scones

Sunne scones

En annen enkel og velsmakende løsning er å lage deilige scones med mozzarella på forhånd. Med dette i nistepakken blir du garantert mett og glad. Verdens beste scones er ikke bare vanvittig gode, de er også grove og dermed sunne! Dette er en sunn oppgradering fra den vanlige brødmaten, som skaper litt ekstra god stemning på påsketuren. Du kan egentlig bruke hva du vil som fyll til scones, men vi anbefaler mozzarella, soltørket tomat og basilikum. Se oppskriften her!

Gå til oppskrift

 

5. Pizzasnurrer med kjøttdeig

Pizzasnurrer med kjøttdeig

Pizzasnurrer kan nytes kalde, eller du kan varme dem opp på bål eller primus. Uansett så smaker de fantastisk godt og passer perfekt til tur. Her gjør du alle forberedelser i forkant, og pakker de ganske enkelt med deg i sekken. Dette tipset er en sikker vinner, og er veldig praktisk på farten. Dette er knallgodt alternativ til den vanlige brødskiva, og det er ingenting som slår den uimotståelige kombinasjonen av tomatsaus og smeltet ost. Se oppskriften her.

Gå til oppskrift