Julen er ofte preget av fete middager. Hva med en litt magrere variant med kalkunbryst med ovnsbakte grønnsaker og rødvinsjy? Kalkun egner seg godt til både julefeiringen og nyttårsaften.
Slik gjør du
- 1Krydre kalkunbrystet. Stek først i panne med litt olje/smør så alle sidene er pent brunet. Legg så i en egnet form og stek på 160 grader i ca 1,5 time. Bruk gjerne steketermometer som skal vise minst 70 grader i kjernen av stykket. La kalkunbrystet hvile i 20-30 min før du skjærer det i skiver. 
- 2Legg potetene i en langpanne og dryss over salt, pepper og til slutt litt olje. Stekes på 200 grader i ca 20-30 minutter, avhengig av størrelse på potetene. 
- 3Skrell og kutt grønnsakene i passe biter. Legg i en langpanne og krydre med salt, pepper og litt olivenolje. Stek deretter på 200 grader i ca 15 minutter 
- 4Kok rødvinssaus som angitt på pakken. Servér gjerne med en urtekvast og godt drikke!