Miljøagentene og TORO arrangerer Klimakokkene​

TORO samarbeider med Miljøagentene for å lære barna om sammenhengen mellom mat og klimapåvirkning.

Klimakokkene er en klimavennlig kokkekamp, og er en konkurranse der barna konkurrerer om å lage den sunneste, beste og mest klimavennlige retten. I Klimakokkene skal klasser over hele landet konkurrere i å lage det mest klimavennlige måltidet. Kampanjen varer fra 6.-31. januar 2020, og er åpen for alle klasser på 5.-7. trinn som har mat- og helsefag på skolen, 

 

Miljøagentene og TORO vil lære barna om klimaavtrykket fra mat

Miljøagentene og TORO har gått sammen for å rette søkelyset mot klimaavtrykket fra maten vi spiser. Hensikten er å lære barna om sammenhengen mellom mat og klima og gi tips til enkle grep for å ta mer klimasmarte matvalg i hverdagen.

 

 

 

Barna skal konkurrere om å lage landets mest klimasmarte rett

I Klimakokkene skal 250 klasser konkurrere mot hverandre i å lage den beste oppskriften til en klimavennlig, sunn og god rett som klassen skal lage i fellesskap. Miljøagentene har med støtte fra TORO laget et undervisningsopplegg som skal gi barna kunnskap om klimaavtrykket fra ulike matvarer. Deretter setter klassen sammen en rett basert på det de har lært. Retten lastes opp på Min Side på Klimakokkene.no der man også kan regne ut rettens klimaavtrykk.  

Barn er optimister som finner løsninger der voksne ser problemer

Vi i TORO er spente på å se alle de gode ideene barna kommer opp med. Kanskje blir det en ny TORO-lansering ut av konkurransen? Miljøagentene pleier å si at barna ofte er de som ser nye løsninger når de vokse ser problemer. Vi i TORO tror vi kan lære mye av denne kampanjen. 

 

Vinneren kåres av miljøagenter i starten av februar hos TORO

I starten av februar inviterer TORO til bedømming av de beste rettene på sitt besøkskjøkken på Skøyen. Her vil TORO-kokkene plukke ut og tilberede de 10 oppskriftene som ser sunnest, best og mest klimavennlig ut. Til slutt vil et smakspanel bestående av Miljøagenter bestemme hvilke tre retter som stikker av med seieren i årets Klimakokkene. Vinnerne får en flott pengepremie som klassen kan bruke på noe skolen trenger. Les mer om Klimakokkene eller meld på din klasse her. 

TORO vil gjøre det lettere å spise klimasmart mat

Bakgrunnen for samarbeidet er TOROs nye klimamerke for mat – Klodemerket. Det skal vise veien til mer klimavennlige produkter og matretter og bidra til å FNs globale klimamål. Les mer om Klodemerket her.