Hipp hipp hurra! Den beste starten på nasjonaldagen er frokost med familie og venner. Masse god mat, fantastiske kaker og noe godt i glassene. Vi har samlet 6 oppskrifter som passer perfekt til 17. mai-frokosten, og som alle kan få til. Oppskriftene dekker både frokost og dessert, men drikkevarer må du fikse selv 😉 

 

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat

For mange blir det ikke 17. mai uten rømmegrøt. Klassisk tilbehør er sukker, kanel og smør, men dette er bare toppen av rømmegrøten 🙂 Spekemat er også utrolig godt som tilbehør, og mange serverer det ved siden av sammen med flatbrød.

Gå til oppskrift

 

Hjemmelaget frokostbriks

Hjemmelaget frokostbriks

Grove frokostbriks gjør seg godt til en 17. mai-frokost, ikke minst om de er hjemmelaget. Nybakte og varme frokostbriks passe perfekt sammen med all den deilige maten og pålegget som man har til frokosten. Disse tar i tillegg nesten ingen tid å lage, og du trenger verken heving eller elting. Deilig med litt ekstra tid til å få på seg bunaden.

Gå til oppskrift

 

Pannekaker til nasjonaldagen

Pannekaker til nasjonaldagen

Både store og små elsker pannekaker, og med litt godt tilbehør passer det utmerket å servere til 17. mai-frokosten. Syltetøy, brunost, smør eller bacon. Alt smaker godt til pannekaker, så her er det kun fantasien som setter grenser. Fort gjort er det også 🙂

Gå til oppskrift

 

Pavlova med pasjonsfrukt

Pavlova med pasjonsfrukt

Dette er en sommerlig og frisk pavlova til fest, som både har en sprø og litt seig marengsbunn. Mmmm! Den smaker helt fantastisk med litt bær, vaniljesaus og pasjonsfrukt på toppen. Pasjonsfrukten har en syrlighet som spiller veldig godt på lag med den søte vaniljekremen, og skaper en pavlova med masse smak. Oppskriften er veldig enkel, og bunnen kan du fint lage dagen før. Da mangler bare pyntingen som du kan kose deg med før servering 🙂

Gå til oppskrift

 

Brownies med ostekrem

Brownies med ostekrem

Brownies passer til alle anledninger, og pynter du med litt bær og ostekrem er den som laget til 17. mai-frokosten. Det er Brownies i rødt, hvitt og blått! Du kan fint lage den dagen før slik at kun pyntingen gjenstår. Hvis du skal ha med deg kaken til noen andre, så kan du fint lage ostekremen dagen før også og ha den over på en plastpose i kjøleskapet over natten. 

Gå til oppskrift

 

Muffins med Laban Seigmenn® til 17. mai

Muffins med Laban Seigmenn

Muffins til 17. mai med Laban Seigmenn® er både søte og gir deg assosiasjoner til barnetoget. De er utrolig gode og veldig enkle å lage, og det er jo praktisk da man typisk har mye annet som skal være klart til 17. mai 🙂

Gå til oppskrift