Oppskrifter / Dessert

Browniesmuffins med ostekrem

30 min Enkel
Til 12 porsjoner

Muffins:

1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlvann1,00 dlflytende margarin

Ostekrem:

1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gmykt, romtemperert smør

Pynt

1,00 begerblåbær1,00 begerjordebær

Hvis du vil lage en festlig og smakfull kake til 17. mai eller andre anledninger, kan du prøve browniesmuffins med ostekrem og bær. Disse muffinsene har de norske fargene rødt, hvitt og blått, og er laget med TORO brownies, som er en favoritt blant mange nordmenn. Du kan bake muffinsene dagen før og oppbevare dem i en lufttett boks. Ostekremen kan du også lage på forhånd og ha i en plastpose i kjøleskapet. Når du skal servere muffinsene, klipper du et lite hull i posen og sprøyter ostekremen på toppen av hver muffins. Pynt med friske bær, for eksempel jordbær, bringebær og blåbær, og nyt! Denne oppskriften gir 12-14 muffins, avhengig av hvor store former du bruker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er viktig for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med slikkepott til en jevn, tykk røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 gram smeltet smør).

 • 3

  Fordel røren i 12-14 muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. halvfulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse. Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden.

 • 4

  Avkjøl muffinsene på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du ostekremen.

 • 5

  Bland sammen og pisk med mikser til kremet konsistens: Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Pisker du ca. 5 minutter får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig.

 • 6

  Skyll bærene godt og la dem tørke på litt kjøkkenpapir, del hvert jordbær i fire. Legg en teskje med ostekrem på hver muffins og pynt dem med blåbær og jordbær.

Dette trenger du