Pinnekjøtt med kålrotstappe og poteter

Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 glassIdun Grov sennep 275g1,00 sssmør

Tilbehør

6,00 porsjonerkokte mandelpoteter

Kjøtt

2,50 kgpinnekjøtt

Kålrabistappe: Alternativ 1

1,50 kgkålrot3,00 stkpoteter1,50 lvann3,00 tssalt0,25 tspepper1,50 dlmatfløte4,00 sssmør

Kålrabistappe: Alternativ 2

1,00 poseTORO Kålrabistappe 85g5,00 dlvann

Pinnekjøtt er et fantastisk herremåltid fra Vestlandet som er lett å servere til mange og passer perfekt i selskaper, spesielt i jula. Husk å vanne ut kjøttet i ca. 30 timer. Her får du oppskriften på pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør.

Slik gjør du

 • 1

  Pinnekjøtt: Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten/pinnene. Legg pinnekjøttet oppå og la det dampkoke på svak varme i ca. 3 timer. Start tidlig med å koke det, da pinnekjøttet noen ganger trenger lengre koketid. Du kan enkelt sjekke, ta en bit og smak! Er det litt seigt, la det koke lenger. Lokket må ligge tett på. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over kjelen og legg lokket oppå der igjen. Pass på så det ikke koker tørt, da må du etterfylle med litt vann.

 • 2

  Grillet pinnekjøtt: Mange liker også å grille pinnekjøttet før servering. Vann ut og kok pinnekjøttet som beskrevet ovenfor. Pinnekjøttet kan deretter grilles lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på en rist over en langpanne, litt høyt i ovnen på sterk varme, gjerne varmluft ca. 250˚ i ca. 5 min. Sett deg ved ovnen og følg med. Kjøttet vil bli litt sprøtt ytterst.

 • 3

  Kålrabistappe: Aternativ 1 (hjemmelaget): Skjær og skrell kålrot i skiver og poteter i biter. Kok grønnsakene møre, hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og krydre med salt og pepper.

 • 4

  Kålrabistappe: Alternativ 2 (rask variant): Kok opp 4 dl vann og 1 ss smør/margarin. Ta kasserollen vekk fra platen og tilsett 1 dl kaldt vann. Rør inn posen med TORO Kålrabistappe og la det svelle 1 minutt. Rør om før servering.

 • 5

  Ved servering: Server pinnekjøttet på varme tallerkener med kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Om du ønsker å servere vossakorv til, kan pølsene dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret.

Dette trenger du