Søk

Pinnekjøtt med kålrabistappe og sjysaus

Ingredienser til 4 porsjoner

Pinnekjøtt er skikkelig tradisjonskost som opprinnelig stammer fra Vestlandet. Med denne oppskriften kan gjør du pinnekjøttmiddagen til en suksess, uten å bruke alt for mye tid. Og ikke glem å vanne ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien, da slipper du en ramsalt overraskelse.

Pinnekjøtt er skikkelig tradisjonskost som opprinnelig stammer fra Vestlandet. Med denne oppskriften kan gjør du pinnekjøttmiddagen til en suksess, uten å bruke alt for mye tid. Og ikke glem å vanne ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien, da slipper du en ramsalt overraskelse.

Slik gjør du:

  1. 1Vann ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien. Helst opp mot 30 timer. Legg rist eller bjerkepinner i bunnen av kjelen og legg kjøttet i. Fyll på med vann slik at det går nesten opp til kjøttet. Dampes på middels varme i 3 timer til kjøttet slipper beinet og er mørt. Sett poteter til koking i god tid før servering.
  2. 2Kok opp 4 dl vann og 1 ss margarin. Ta kasserollen vekk fra platen og tilsett 1 dl kaldt vann. Rør inn posens innhold og la det svelle 1 minutt. Rør om før servering.
  3. 3Bland sauseposen med 3 dl vann og kok opp under omrøring. Trekk pusten og la julefreden senke seg!

Ekstra smak

Du kan tilsette litt av pinnekjøttkraften i både kålrabistappen og sjysausen, men med varsomhet så det ikke blir for salt.

Senk skuldrene med TOROs julehjelp

Våre beste oppskrifter og tips til jul

Julen er tid for hygge og god mat, men det kan også kan være en stressende tid for mange. Derfor har vi samlet våre beste juleoppskrifter og tips slik at du får en velsmakende og behagelig jul!

Les mer