Pinnekjøtt med kålrabistappe og sjysaus
- Over to timer
- Enkel
Pinnekjøtt er skikkelig tradisjonskost som opprinnelig stammer fra Vestlandet. Med denne oppskriften kan gjør du pinnekjøttmiddagen til en suksess, uten å bruke alt for mye tid. Og ikke glem å vanne ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien, da slipper du en ramsalt overraskelse.
- 2,00 kg pinnekjøtt
- 800,00 g poteter
- 1,00 pose TORO Kålrabistappe 85 g
- 5,00 dl vann
- 1,00 ss margarin
- 1,00 pose TORO Sjysaus original 15 g
- 3,00 dl vann
Toppes med
- Litt finhakket kruspersille!
Pinnekjøtt er skikkelig tradisjonskost som opprinnelig stammer fra Vestlandet. Med denne oppskriften kan gjør du pinnekjøttmiddagen til en suksess, uten å bruke alt for mye tid. Og ikke glem å vanne ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien, da slipper du en ramsalt overraskelse.
Slik gjør du:
- 1
Vann ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien. Helst opp mot 30 timer. Legg rist eller bjerkepinner i bunnen av kjelen og legg kjøttet i. Fyll på med vann slik at det går nesten opp til kjøttet. Dampes på middels varme i 3 timer til kjøttet slipper beinet og er mørt. Sett poteter til koking i god tid før servering.
- 2
Kok opp 4 dl vann og 1 ss margarin. Ta kasserollen vekk fra platen og tilsett 1 dl kaldt vann. Rør inn posens innhold og la det svelle 1 minutt. Rør om før servering.
- 3
Bland sauseposen med 3 dl vann og kok opp under omrøring. Trekk pusten og la julefreden senke seg!