Oppskrifter / Dessert

Påskekyllingmuffins

50 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,00 dlflytende margarin1,50 dlvann1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g50,00 gromtemperert, mykt smør125,00 gkremost naturell

Pynt

1,00 stkGulrot1,00 poseNonStop®1,00 stkGul konditorfarge1,00 pkKakepynt formet som øyne (fås kjøpt på Meny, Mega, Obs og kjøkkenbutikker som Traktøren)

Søte påskekyllingmuffins som i tillegg til å være søte også smaker fantastisk. De er laget av lyse muffins og toppet med en deilig ostekremglasur. Nyt sammen med de du er glad i og kos dere i påskesolen!

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del det evt i terninger så det raskere blir mykt. Sett stekeovnen på 200°C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går helt fint uten også. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige ved bruk av en kakenål el. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Bland sammen: glasurmiks, det myke smøret og kremost og pisk med mikser til en luftig krem.

 • 5

  Ha litt gul konditorfarge i glasuren og bland forsiktig. Forsett til glasuren får en fin og knallgul farge. Ønsker du en varmere gulfarge kan du tilsette bittelitt rød konditorfarge i tillegg, men pass på så kremen ikke blir oransje.

 • 6

  Ha glasuren i en plastpose og klipp et hull på ca. 1,5 cm i tuppen av posen. Sprøyt glasuren på muffinsene i to omganger. Lag først kroppen på påskekyllingen ved å sprøyte en stor klatt med glasur på hele overflaten av muffinsen. Deretter lager du hodet ved å sprøyte en litt mindre klatt i midten.

 • 7

  Plasser NonStop© som føtter, en liten gulrotbit som nese og øyepynt som øyne på påskekyllingen. Har du ikke kakepynt formet som øyne kan du fint bruke svarte NonStop© istedet.

Dette trenger du