Oppskrifter / Søt bakst

Påskemuffins med sjokolade

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 stkgul konditorfarge1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 posePåskemarsipan fra Nidar® 3,00 dlkokosmasse

Husk å lage påskemuffins med sjokolade når du skal nyte flere fridager, gode bøker og påskekos. Mange nyter påsken med ski, fjell, påskesol og påskegodt. Hvis du skal på fjellet, være hjemme, eller ved sjøen i påsken, kan det kanskje friste med påskemuffins? Disse sjokolademuffinsene er pyntet med påskegodt av marsipan. I påskeuka spiser vi nordmenn faktisk 70 % mer marsipan enn om sommeren. Så hvorfor ikke gjøre påskemuffinsene enda mer fristende ved å pynte dem med påskegodt? Oppskriften gir ca. 12 muffins med påsketema.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Rør sammen til en jevn røre: Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 2

  Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

 • 3

  Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist.

 • 4

  Lag gul kokospynt ved å blande kokosen med gul konditorfarge. Hell 3 dl kokos i en brødpose og noen dråper med konditorfarge. Blås luft i posen og rist på den til kokosen har tatt farge. Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av skjeen og runde bevegelser for å glatte ut glasuren. Dryss over den gule kokosen og pynt med påskegodt.

Dette trenger du