Oppskrifter / Dessert

Påskemuffins

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,00 dlFlytende margarin1,50 dlvann1,00 poseTORO Kremet sjokoladeglasur 140g100,00 gromtemperert smør3,00 ssvann

Pynt

1,00 posesjokoladeegg

Nå er det snart påske og tid for gul pynt, påskeegg, gåsunger og alt annet som hører med. Hvorfor ikke lage påskeegg-muffins i påsken? Disse er utrolig enkle å lage og gir skikkelig påskestemning. Tradisjonen med påskeegg stammer fra i gamle dager da hønene ikke la egg i den mørke tiden, men først begynte å legge egg igjen til våren. Disse første eggene ble da brukt som gaver og siden har man også begynt å gi egg fylt med andre ting som godteri og sjokolade. Du kan gjerne gi disse påskeegg-muffinsene bort i gave, men sjansen for at de der hjemme spiser dem opp først er ganske stor. Kos dere i påsken!

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt til du skal lage glasuren. Del det gjerne opp i terninger da blir det mykt raskere.

 • 2

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

 • 4

  Stek på midterste rille. Små muffins ca. 15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du sjokoladeglasur.

 • 5

  Bland lett sammen: – Glasurmiks og 3 ss vann, tilsett deretter 100 g mykt smør og pisk med mikser til en myk krem.

 • 6

  Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en sprøytepose. Legg forsiktig sjokoladeeggene på toppen slik at det ser ut som et lite fuglerede Imponer alle med muffins som virkelig løfter påskestemningen!

Dette trenger du