Julens risgrøt

Ingredienser til 5 porsjoner

En deilig, varmende porsjon risgrøt blir servert i nesten alle norske hjem rundt jul. For mange er dette tradisjonsmat som bringer frem mange gode minner fra barndommen.

  • 1,00 pose
  • 12,00 dl melk
  • 2,00 dl vann

En deilig, varmende porsjon risgrøt blir servert i nesten alle norske hjem rundt jul. For mange er dette tradisjonsmat som bringer frem mange gode minner fra barndommen.

Slik gjør du:

  1. 1

    Bland posens innhold med melk og vann. Kok opp under omrøring og la grøten småkoke uten lokk i 25-30 minutter. Viktig å røre med jevne mellomrom, slik at den ikke setter seg fast i bunnen. Spander gjerne en fløteskvett i på slutten av koketiden.

  2. 2

    Server risgrøt med et godt smørøye, litt sukker og et skikkelig dryss med kanel.