Oppskrifter / Dessert

Julemuffins med nisselue

45 min Enkel
Til 12 porsjoner

Muffins

1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkMuffinsformer, mellomstore

Glasur

2,00 poserTORO Glasurmiks til ostekrem 126g100,00 gmykt, romtemperert smør200,00 gkremost naturell1,00 pkRødt konditorfargepulver (pastafarge) fra Cacas

Pynt

1,00 pkMini marshmallows

Hva med å overraske gjestene dine med noen søte og smakfulle muffins med nisselue til jul? Nisser er en tradisjonell del av julepynten, og disse muffinsene vil garantert skape stemning på kakebordet. De er ideelle å servere på juleavslutningen, juletrefesten eller andre anledninger der du vil imponere med noe ekstra. De er ikke bare lekre å se på, men de er også enkle å lage og smaker himmelsk.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger, da går det raskere å få det romtemperert.

 • 2

  Rør godt sammen til en jevn røre: Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Bruk en isskje om du har til å fordele røren i 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker et muffinsbrett, eller du kan bruke to muffinsformer oppi hverandre for å få en mer stabil form slik at hattene blir høye og fine, akkurat som ekte nisser.

 • 3

  Stek på midterste rille ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene på rist.

 • 4

  Mens muffinsene avkjøles lager du glasur. Pisk med mikser til en kremet konsistens: 2 poser glasurmiks, 200 g kremost naturell og 100 g mykt, romtemperert smør. Når ostekremen er ferdig pisket tilsetter du litt og litt rødt konditorfargepulver til du får ønsket rødfarge – vær forsiktig, lite pulver gir mye farge. OBS! Det er viktig å bruke pulverbasert konditorfarge eller pastafarge som de også kalles for at glasuren skal bli rød nok og ikke rosa. Fargen er helt trygg å spise og gir et veldig godt resultat.

 • 5

  Ha den røde ostekremen over i en sprøytepose, eller en plastpose der du klipper hull i et hjørne. Start ytterst på hver muffins og lag sirkler innover og avslutt med en topp. Pynt med mini marshmallows som kant og topp på nisseluen. Gjenta på alle muffinsene. Server og la julestemningen bre seg!

Dette trenger du