Oppskrifter / Søt bakst

Juletremuffins

30 min Enkel
Til 16 porsjoner
100,00 gsmeltet smør1,50 dlvann1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g

Glasur

2,00 pkkremost naturell100,00 gmykt smør2,00 poserTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g

Muffins er alltid en slager på kakebordet og julen er intet unntak. Juletremuffins er sjokolademuffins toppet med kremet ostekremglasur forkledd som små, søte juletrær. Den perfekte avslutning på et deilig julemåltid. Oppskriften gir 16 små eller 8 store muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i 16 små eller 8 store amerikanske muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille. Har du brukt små, vanlige muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

 • 4

  Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Pisk sammen kremosten og mykt, romtemperert smør. Tilsett posenes innhold og pisk videre til du har en luftig, kremete konsistens. Bruk gjerne en miksmaster eller liknende. Tilsett litt og litt grønn konditorfarge til du får ønsket grønnfarge.

 • 5

  Ha den grønne ostekremen over i en sprøytepose, eller en brødpose der du klipper hull i et hjørne. Start ytterst på hver muffins og lag sirkler innover og avslutt med en topp. Gjenta på alle muffinsene og pynt med kakestrøssel. Server og la julestemningen bre seg!

Dette trenger du