Oppskrifter / Søt bakst

Juletremuffins

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin

Glasur

1,00 stkgrønn konditorfarge2,00 poserTORO Glasurmiks til ostekrem 126g100,00 gmykt, romtemperert smør200,00 gkremost naturell

Pynt

1,00 stkkakestrøssel/ pynt

Muffins er en klassiker på kakebordet, og julen er intet unntak. Juletremuffins er sjokolademuffins toppet med kremet ostekremglasur som er formet som små, søte juletrær. Dette er den perfekte avslutningen på et deilig julemåltid. Hvis du vil prøve å lage juletremuffins, kan du sjekke ut denne oppskriften.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å få det mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, ca. ¾ fulle. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. (De fineste muffinsene får du hvis du bruker et muffinsbrett, eller du kan bruke 2 former oppi hverandre for å få stivere former som gjør at muffinsene holder på fasongen).

 • 3

  Stek på midterste rille ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Avkjøl på rist.

 • 4

  Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Pisk sammen med mikser til en kremet glasur: 2 poser Glasurmiks, 200 g kremost naturell og 100 g mykt, romtemperert smør. Tilsett deretter litt og litt grønn konditorfarge til du får ønsket grønnfarge.

 • 5

  Ha den grønne ostekremen over i en sprøytepose, eller en plastpose der du klipper hull i et hjørne. Start ytterst på hver muffins og lag sirkler innover og avslutt med en topp. Gjenta på alle muffinsene og pynt med kakestrøssel. Server og la julestemningen bre seg!

Dette trenger du