Oppskrifter / Dessert

Nisseluebrownies

45 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann1,50 dlflytende margarin

Pynt

1,00 begerjordbær3,00 dlkremfløte100,00 gmelis

Julen nærmer seg, og du vil kanskje lage noe godt til dessert. Hva med å prøve noen søte og saftige brownies med nisselue-pynt? Dette er en enkel og morsom oppskrift som passer til både store og små. Du kan bake browniesen dagen før og stikke ut runde kakestykker med et glass. Så trenger du bare litt krem, jordbær og melis til å lage nisseluer på toppen. Disse browniesene vil garantert skape julestemning på bordet.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med en slikkepott til en tykk, jevn røre: Browniesmiks, 2 egg, 1,5 dl vann og 1,5 dl flytende margarin (eller 150 g smeltet smør).

 • 2

  Fordel røren ved hjelp av en slikkepott i en bakepapirkledd langpanneform ca. 30×37 cm. Stek på midterste rille ca. 25 minutter. (Bruker du en større form, eller langpanneformen som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter).

 • 3

  La kaken avkjøles i formen, gjerne natten over i kjøleskap. Rett før servering vasker du jordbærene og tar av stilken. Stikk ut runde kakestykker med et glass og legg dem på et kakefat. (Du trenger ikke stikke ut runde stykker, men ha dem firkantet hvis du ønsker det).

 • 4

  Pisk kremfløten til krem og ha den over i en sprøytepose eller plastpose. Lag et passe hull i ene hjørnet på plastposen og sprøyt ut en pen runding med krem som er litt større enn bunnen på jordbæret på hvert kakestykke. Legg et jordbær med bunnen ned oppå kremen. Gjenta dette på alle kakestykkene. Tilslutt blander du melis med litt vann og bruker en teskje for å lage en liten hvit tupp ytterst på hvert jordbær. Vipps, har du laget nisseluebrownies!

Dette trenger du