Oppskrifter / Dessert

Nissebrownies

45 min Enkel
Til 24 porsjoner

Pynt

100,00 gmelis3,00 dlkremfløte1,00 begerjordbær

Kake

1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann150,00 gsmeltet smør

Snart ringer julen inn. Julelysene har hengt oppe i noen uker og flere er i gang med innkjøp av julegaver. Kanskje har du invitert til juleselskap i julen? Har du bestemt deg for hva du skal servere til dessert? Denne oppskriften gir deg en julete vri på brownies som forkledd som små nisseluer. Brownies er en takknemlig kake å lage og servere. Med denne oppskriften kan du bake med senkede skuldre og den holder seg like saftig og god om du vil bake den dagen i forveien. Også må den være en av Norges favoritt kaker. Alle liker brownies, både voksne og barn. Uansett hvilke kaker som står ved siden av er det brownies som forsvinner først. For en morsom og julete vri på brownies, som passer perfekt til juleselskapet gjør du som følger:

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

  • 2

    Bruk en form på ca. 30×37 cm. Smør formen. Klipp til bakepapir og legg i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott og stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)

  • 3

    La kaken avkjøles i formen. Rett før servering vasker du jordbærene og tar av stilken. Se an størrelsen på jordbærene og del så opp kaken og legg kakebitene over på et fat. Lag så en pen runding med krem som er litt større enn bunnen på jordbæret. Legg jordbæret oppå (med bunnen ned). Gjenta på alle stykkene. Tilslutt blander du melis med litt vann. Bruk en liten teskje og lag en liten hvit tupp ytterst på jordbæret. Dryss over melis og server.

Dette trenger du