Hjemmelaget brun saus

Ingredienser til 4 porsjoner

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

  • 2,00 ss smør
  • 2,00 ss hvetemel
  • 5,00 dl vann
  • 1,00 beger TORO Oksefond 112 g
    • Smakes til med

    • Salt og sort pepper

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

Slik gjør du:

  1. 1

    Kok opp vann og tilsett oksefond.

  2. 2

    Brun smøret i en kjele over medium varme, tilsett hvetemel og rør godt. Fortsett å røre til blandingen har fått en nøttebrun farge. Spe deretter med den varme væsken. Rør godt for å unngå klumper.

  3. 3

    La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tagger

Under 20 min.

Dette trenger du