Søk

Hjemmelaget brun saus

Ingredienser til 4 porsjoner

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

Slik gjør du:

  1. 1Kok opp vann og tilsett oksefond.
  2. 2Brun smøret i en kjele over medium varme, tilsett hvetemel og rør godt. Fortsett å røre til blandingen har fått en nøttebrun farge. Spe deretter med den varme væsken. Rør godt for å unngå klumper.
  3. 3La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Produkt