Hjemmelaget brun saus
- Under 20 min.
En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!
- 2,00 ss smør
- 2,00 ss hvetemel
- 5,00 dl vann
- 1,00 beger TORO Oksefond 112 g
Smakes til med
- Salt og sort pepper
En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!
Slik gjør du:
- 1
Kok opp vann og tilsett oksefond.
- 2
Brun smøret i en kjele over medium varme, tilsett hvetemel og rør godt. Fortsett å røre til blandingen har fått en nøttebrun farge. Spe deretter med den varme væsken. Rør godt for å unngå klumper.
- 3
La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.