Søk

Hjemmelaget brun saus

Ingredienser til 4 personer

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

  • 1,00 beger TORO Oksefond
  • 5,00 dl vann
  • 2,00 ss hvetemel
  • 2,00 ss smør

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

Slik gjør du:

  1. 1Kok opp vann og tilsett oksefond.
  2. 2Brun smøret i en kjele over medium varme, tilsett hvetemel og rør godt. Fortsett å røre til blandingen har fått en nøttebrun farge. Spe deretter med den varme væsken. Rør godt for å unngå klumper.
  3. 3La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Produkt