Kjøttkaker med brun saus

Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Kjøttkakesaus

5 dl vann

10 stk kjøttkaker

10 stk poteter

200 g gulrøtter

Ertepure:

250 g frosne grønne erter

2 stk hvitløksbåter

4 stk vårløk

2 ss smør/margarin til steking

1 dl vann

0,5 terning Mørk kjøttbuljongterning

Tilbehør:

1 glass Tyttebærsyltetøy Hjemmelaget

Salt og pepper etter smak

Potetene stekes ved 200 °C i 15 minutter på midterste rille.

Fremgangsmåte

1. Kok opp sausen med vann etter anvisning på pakken. Tilsett kjøttkakene og la de trekke i 10 minutter i sausen over svak varme.

2. Skrell og kutt potetene i passe biter, vend dem i olje, salt og pepper. Stekes ved 200°C i 15 minutter på midterste rille.

3. Kutt skrelte gulrøtter i staver, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

4. Ertepure: Hakk hvitløk og skjær vårløk i tynne skiver, fres dem blanke i en kjele med smør. Dryss erter over og fres det hele i et par minutter. Hell i vann og smuldre i kjøttbuljongen, og kok opp. Trekk kjelen til side og bruk en stavmikser. Kjøres til puré og smakes til med salt og pepper.

5. Server den nydelige kjøttkakemiddagen med Nora Tyttebærsyltetøy.