Søk

Kjøttkaker med brun saus

Ingredienser til 4 porsjoner

Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!

  • 1,00 pose TORO Kjøttkakesaus 45 g
  • 5,00 dl vann
  • 10,00 stk kjøttkaker
  • 10,00 stk poteter
  • 200,00 g gulrøtter
  • Ertepure

  • 250,00 g frosne grønne erter
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 4,00 stk vårløk
  • 2,00 ss smør/margarin til steking
  • 1,00 dl vann
  • 0,50 terning TORO Mørk kjøttbuljongterning 64 g
  • Tilbehør

  • 1,00 glass

Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!

Slik gjør du:

  1. 1Kok opp sausen med vann etter anvisning på pakken. Tilsett kjøttkakene og la de trekke i 10 minutter i sausen over svak varme.
  2. 2Skrell og kutt potetene i passe biter, vend dem i olje, salt og pepper. Stekes ved 200°C i 15 minutter på midterste rille.
  3. 3Kutt skrelte gulrøtter i staver, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
  4. 4Ertepure: Hakk hvitløk og skjær vårløk i tynne skiver, fres dem blanke i en kjele med smør. Dryss erter over og fres det hele i et par minutter. Hell i vann og smuldre i kjøttbuljongen, og kok opp. Trekk kjelen til side og bruk en stavmikser. Kjøres til puré og smakes til med salt og pepper.
  5. 5Server den nydelige kjøttkakemiddagen med Nora Tyttebærsyltetøy.

Produkt