Oppskrifter / Middag

Kjøttkaker med brun saus

30 min Middels
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Kjøttkakesaus 45g5,00 dlvann10,00 stkkjøttkaker10,00 stkpoteter200,00 ggulrøtter

Tilbehør

1,00 glassNora Tyttebærsyltetøy Hjemmelaget 400g

Ertepure

250,00 gfrosne grønne erter2,00 stkhvitløksbåter4,00 stkvårløk2,00 sssmør/margarin til steking1,00 dlvann0,50 terningTORO Mørk kjøttbuljongterning 64g

Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!

Slik gjør du

  • 1

    Kok opp sausen med vann etter anvisning på pakken. Tilsett kjøttkakene og la de trekke i 10 minutter i sausen over svak varme.

  • 2

    Skrell og kutt potetene i passe biter, vend dem i olje, salt og pepper. Stekes ved 200°C i 15 minutter på midterste rille.

  • 3

    Kutt skrelte gulrøtter i staver, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

  • 4

    Ertepure: Hakk hvitløk og skjær vårløk i tynne skiver, fres dem blanke i en kjele med smør. Dryss erter over og fres det hele i et par minutter. Hell i vann og smuldre i kjøttbuljongen, og kok opp. Trekk kjelen til side og bruk en stavmikser. Kjøres til puré og smakes til med salt og pepper.

  • 5

    Server den nydelige kjøttkakemiddagen med Nora Tyttebærsyltetøy.

Dette trenger du