Kjøttkaker med brun saus
- Ca. en halv time
- Middels
Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!
- 1,00 pose TORO Kjøttkakesaus 45 g
- 5,00 dl vann
- 10,00 stk kjøttkaker
- 10,00 stk poteter
- 200,00 g gulrøtter
Ertepure
- 250,00 g frosne grønne erter
- 2,00 stk hvitløksbåter
- 4,00 stk vårløk
- 2,00 ss smør/margarin til steking
- 1,00 dl vann
- 0,50 terning TORO Mørk kjøttbuljongterning 64 g
Tilbehør
- 1,00 glass
Klassisk velsmakende norsk middagsmat som alle elsker!
Slik gjør du:
- 1
Kok opp sausen med vann etter anvisning på pakken. Tilsett kjøttkakene og la de trekke i 10 minutter i sausen over svak varme.
- 2
Skrell og kutt potetene i passe biter, vend dem i olje, salt og pepper. Stekes ved 200°C i 15 minutter på midterste rille.
- 3
Kutt skrelte gulrøtter i staver, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
- 4
Ertepure: Hakk hvitløk og skjær vårløk i tynne skiver, fres dem blanke i en kjele med smør. Dryss erter over og fres det hele i et par minutter. Hell i vann og smuldre i kjøttbuljongen, og kok opp. Trekk kjelen til side og bruk en stavmikser. Kjøres til puré og smakes til med salt og pepper.
- 5
Server den nydelige kjøttkakemiddagen med Nora Tyttebærsyltetøy.