pannekaker-til-pannekakedagen

Pannekakedagen

Alt du trenger til pannekakedagen

Hvorfor ikke lage pannekaker til pannekakedagen på tirsdag? Historisk var dette dagen før fasten og derfor en dag for å spise opp ferske ingredienser som egg og melk. Det som er genialt med pannekaker er at man kan lage så mange ulike varianter av den. Her har vi valgt ut noen av våre favoritt-oppskrifter til pannekakedagen.

toro-lapper-tur

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker kan spises til frokost, lunsj og middag! Små og tykke pannekaker som er enkle å lage, her faktisk med TORO vaffelrøre (!)

Se oppskrift
Pannekaker-til-nasjonaldagen

Pannekaker til pannekakedagen

Denne oppskriften er perfekt til selve dagen. En pannekakerøre som garantert faller i smak hos både store og små.

Se oppskrift
toro-pannekaker-med-blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbærsyltetøy er en deilig klassiker. Denne pannekakerøren er enkel å lage og lett å lykkes med!

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekakedagen markerer at det er 40 dager til palmesøndag og påske! Visste du at pannekakedagen ble til fordi det var den siste dagen før fasten og man gjerne ville bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, egg og smør før man ikke skulle spise så mye på en stund?

 

Det finnes varianter av pannekaker i mange land og innen mange forskjellige kulturer. I USA har man gjerne små porsjonspannekaker som er noe tykkere enn de vi har i Norge, dett fordi de pleier å ha bakepulver i røra. I USA spiser man pannekaker til både frokost, lunsj og middag.

 

I Russland har de Blinis, små pannekaker som lages med gjær og bokhvetemel. Blinis serveres gjerne med kaviar, rømme og rødløk og er kjent som en populær forrett her i Norge.

 

I Frankrike spiser de Crêpe, en mye tynnere pannekake laget av mye av de samme ingrediensene som våre pannekaker.Crêpes kan serveres med flere ulike typer fyll avhengig om den skal spises til frokost, middag eller dessert.

 

De norske pannekakene er gjerne tynne, store og laget på hvetemel, melk, egg og litt sukker og salt. Tradisjonelt nytes pannekaker med sukker, blåbærsyltetøy eller bacon. Vi har også lefser, lomper og lapper i «pannekakefamilien». Her er gjerne innholdet i røra er litt annerledes, men formen og fremgangsmåten er nokså lik.

 

Det finnes altså uendelig med variasjonsmuligheter når det kommer til pannekaker. Her gir vi deg våre favorittoppskrifter!

 

 

Flere pannekakeoppskrifter!

6 enkle desserter til mange

Flere baketips?

Får du middagsbesøk eller har du lyst til å lage deg noe godt til kaffen? Vi elsker å bake og har tips, triks og inspirasjon til både små og store bakeanledninger.

Les mer
toro-bake-feed

Følg oss i sosiale medier

Bli med bak TORO-kulissene, delta i konkurranser og få enda mer inspirasjon, tips og triks ved å følge oss på @TORObaketips på Instagram og Facebook.

Følg oss på Instagram