For oss er pizzaperfeksjon en deilig tynn, sprø og ekstra luftig pizzabunn, toppet med det du liker aller best. For å lykkes med en luftig pizzabunn må man starte med et godt mel. Videre må man behandle deigen skånsomt når man baker den ut, før man steker pizzabunnen på maks temperatur i en forvarmet ovn.

Under forklarer vi deg steg for steg hvordan du kan lykkes.

1. Bruk riktig pizzamel
Pizzabunn

Hemmeligheten bak perfekt pizza er å bake med mel som har egenskaper som gir en tynn og luftig pizzabunn. Vårt pizzamel har egenskaper som gjør det perfekt til hjemmelaget pizza.

Melet vårt er laget av korn av Manitoba-kvalitet, som er utvalgte kornsorter som gir en deig med god styrke og strekkbarhet. Vårt mel har utmalingsgraden Tipo 0. Det vil si at vi bare tar vare på de beste delene i kornet når vi maler det om til mel. Det gjør at den gode kvaliteten kommer enda bedre frem.

Styrken i melet gjør at luftboblene, som gir den luftige bunnen, ikke sprekker så lett under utbaking og steking.

2. Bak ut pizzadeigen med hendene
Pizzabunn

For å ta vare på luftboblene i deigen slik at du får en luftig pizzabunn, er trikset å bake deigen ut med hendene, og ikke bruke kjevle – da får du formet pizzaen slik som på pizzeria.

Når du baker deigen ut med hendene er det viktig å huske på at du ikke trenger å være redd for å bruke for mye mel, slik at deigen ikke klistrer seg fast til benkeplaten eller hendene dine. En av fordelene med vårt pizzamel er at det er laget av kornsorter som gjør at deigen flyter lett utover når du baker den ut, og ikke «spretter tilbake» slik man kan oppleve med mel av andre kornsorter.

Slik baker du ut pizzadeig med hendene:

Det krever litt trening for å få teknikken til å sitte, og det er helt ok å bruke kjevle hvis det er enklere for deg!

3. Pizzatopping
Pizzatopping

Vårt mål er at du skal oppnå pizzaperfeksjon på hjemmebane, og toppe pizzaen med det du liker best. Unngå å falle for fristelsen med å ha på for mye topping, kunsten er å holde det forholdsvis enkelt – lag heller flere pizzaer med ulike toppinger.

Et triks når du skal toppe pizzaen er å starte med å smøre et tynt lag pizzasaus på pizzaen. Med et tynt lag unngår du at fyllet «koker» under steking. Bruker du fersk mozzarella på pizzaen er det lurt å dele den opp med hendene slik at du får små biter på pizzaen. Osten vil gi fra seg vann under steking, og med mindre biter unngår du at fyllet blir flytende.

Det finnes flere ulike typer topping som smaker godt når det puttes på pizzaen etter steking. Tar du for eksempel spekeskinke på etter steking holder skinken seg myk og smelter på den varme pizzaen. Ruccola smaker også veldig godt på nystekt pizza.

4. Hvordan steke pizzaen

Siste steg på veien for å oppnå en ekstra luftig pizzabunn er å steke pizzaen i glovarm ovn og på varmt underlag. Forvarm derfor ovn og underlag før du setter pizzaen inn i ovnen.

Sett stekeovnen på maks temperatur, på pizzarestauranter steker de gjerne pizzaen på så mye som 500 grader. Det beste er å steke pizzaen på en pizzastein eller et pizzastål. Dette fordi det leder varme best og holder jevn temperatur. Når du setter pizzaen inn i den varme ovnen vil deigen få et sjokk, og luftboblene i deigen vokser seg store før ytterkanten på deigen stivner slik at du får en luftig pizzabunn.