Vegetartaco med mangosalsa og syltet rødløk
En grønnere middag
- 45 min.
- Enkel


Alle elsker taco! Taco er rikt på smak, friskhet, sødme, syrlighet – og ikke minst masse digge grønnsaker. Prøv denne oppskriften på vegetartaco med friske smaker av mangosalsa og syltet rødløk.
Ingredienser:
- 1,00 pose TORO Meksikansk gryte familiepakning 284g
- 8,00 dl vann
- 1,00 boks sorte bønner
- 1,00 boks linser
- 0,50 stk rødløk
- 2,00 stilker vårløk
- 0,50 boks mais
Mangosalsa:
- 1,00 stk mango
- 1,00 stk rød chili
- 2,00 stilker vårløk
- 0,50 stk lime
Hurtigsyltet rødløk:
- 1,00 stk rødløk
- 2,00 ss sukker
- 2,00 ss rødvinseddik
Tilbehør:
- 0,50 stk friske korinader
- 1,00 pose feldsalat
- 1,00 pose tortilla lefser
- 1,00 beger rømme
Alle elsker taco! Taco er rikt på smak, friskhet, sødme, syrlighet – og ikke minst masse digge grønnsaker. Prøv denne oppskriften på vegetartaco med friske smaker av mangosalsa og syltet rødløk.
Slik gjør du:
- 1
Kok opp den meksikanske gryten sammen med vann, bønner, linser og rødløk. Kok ca. 20 minutter under lokk. Tilsett hakket vårløk og mais mot slutten av koketiden.
- 2
Mangosalsa: Skrell og kutt opp mangoen i små terninger. Finhakk, chili og vårløk. Bland godt sammen og skvis over ½ lime. Rør godt sammen så er den klar.
- 3
Hurtigsyltet rødløk: Skrell rødløken og kutt i tynne skiver. Ha i en stekepanne eller kjele sammen med sukkeret. Varm opp på middels høy varme til sukkeret er smeltet. Ha deretter i rødvinseddiken og rør sammen. Vær forberedt på at dampen fra eddiken har en ganske stram duft når den fordamper. Men godt blir det!
- 4
Sett det hele sammen i tacolefser. Topp med frisk rømme.