Vegetartaco med hjemmelaget tacokrydder og guacamole

Fargerik vegetartaco er megagodt og et fornuftig alternativ til den tradisjonelle tacoen. Ingen av middagsgjestene kommer til å merke at noe er annerledes – helt sant!

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g vegetarfarse

1 pk crispisalat

1 stk rødløk

0,5 stk agurk

3 stk tomater

100 g strimlet rødkål

1 stk liten boks mais

1 pk tortillalefser

200 g revet gulost

Tacokrydder:

1 ss Spisskummen malt

1 ss Paprika malt

1 ts Løkpulver

1 ts Oregano

0,5 ts salt

0,5 ts Pepper sort malt

0,25 ts Kajennepepper malt

Guacamole:

1 stk avokado

2 stk hvitløksbåter

1 ss sitronsaft

2 ts rømme

0,5 ts Pepper sort malt

0,25 ts salt

Tilbehør:

1 glass tacosaus

3 dl rømme

Fremgangsmåte

1. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm de i stekeovnen i ca. 10 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet. Stek vegetarfarse etter anvisning på pakningen. Ha på tacokrydderet og ca. 1,5 dl vann. La det putre på svak varme i 5-10 minutter.

3. Skyll og tørk grønnsakene. Del i passende biter. Hell av laken på maisen.

4. Guacamole: Finhakk hvitløksbåtene. Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel, og bland sammen med hvitløk, sitronsaft, rømme. Smak til med salt og pepper, og gjerne en klype kajennepepper.

5. Ha vegetarfarse, grønnsaker og garnityr i separate boller. Legg tortillalefsene i en kurv eller på en tallerken. Server!