Tradisjonell lutefisk med ertestuing og hvit saus
- Halvannen time
- Enkel
Når julen ringes inn, må lutefisken på bordet! Med denne klassiske oppskriften gjør du tilbehøret enkelt og bruk energien på å steke fisken til perfeksjon.
- 2,00 kg lutefisk i skiver
- 800,00 g poteter, gjerne ringerikspotet
- 400,00 g bacon i terning
- 1,00 pose TORO Hvit saus original 38 g
- 7,00 dl melk
- 1,00 pose TORO Ertestuing 167 g
- 5,00 dl vann
Serveres med
- IDUN grov sennep
- Brunost
Serveres med
Når julen ringes inn, må lutefisken på bordet! Med denne klassiske oppskriften gjør du tilbehøret enkelt og bruk energien på å steke fisken til perfeksjon.
Slik gjør du:
- 1
Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss 2 ss salt over fisken, la stå ca 20 minutter. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek på 230 grader i 30-35 minutter.
- 2
Stek bacon sprøtt og kok potetene.
- 3
Kok opp ertestuing og hvit saus som angitt på pakken. Kvern pepper over fisken rett før servering og server på varme tallerkener.