Tikka satay med svinefilet og peanøtter

Nøtter er kjempegodt i indisk mat! Prøv denne vrien med peanøttsmør og svinefilet

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g svinefilet

2 ss Tandoori Masala

2 ss nøytral olje

1 stk stor løk

1 beger Smaksrik base til tikka masala

400 g hakkede tomater

1,5 dl fløte

3 dl vann

2 ss peanøttsmør

1 håndfull peanøtter

Fremgangsmåte

1. Kutt svinefilet og løk i store terninger og biter. Bland kjøtt og løk godt med tandoorikrydder og olje.

2. Lag sausen: Ha basen i en kjele sammen med hakkede tomater, fløte og vann. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke 10 min. Tilsett peanøttsmør mot slutten. Rør godt.

3. Det kryddermarinerte kjøttet og løken stekes i en vid stekepanne over middelsvarme i litt olje til det er gjennomstekt. Ha det hele i sausen, kok opp og la de rtekke i sausen noen minutter. Dryss hakkede peanøtter over. Server med naanbrød, mangochutney, basmatiris og ev. frisk koriander.

Serveres med:

nanbrød

mangochutney

basmatiris

ev. friske korianderblader