Søk

Sjokoladekaketog

Ingredienser til 24 porsjoner

For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller. Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.

  • 1,00 pose TORO Sjokoladekake Langpanne 854g
  • 3,50 dl vann
  • 200,00 g smeltet smør
  • Glasur

  • 1,00 pose TORO Sjokoladeglasur langpanne 278 g
  • 80,00 g mykt smør
  • 6,00 ss kaffe, avkjølt
    • Garnityr

    • Pynt:
    • Sjokoladeplate (som vinduer)
    • Lakrisruller (som hjul)
    • Opera mints (som lykter)
    • Det godteriet bursdagsbarnet liker aller best (lastet på de ulike vognene)
    • Bursdagslys

For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller. Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.
  3. 3Begynn med å lage sterk kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.
  4. 4Skjær opp kaken i firkanter. Noen i samme størrelse slik at du kan stable to og lage en høy passajservogn. Andre kan være i ulike størrelser og være lastevogner. Førerhuset lager du ved å skjære til en avlang bit også skjære til en som er halvparten i størrelsen. Bruk glasur mellom lagene og dekk så alle vognene med glasur tilslutt.
  5. 5Pynt hver vogn med det bursdagsbarnet liker aller best. Bruk rundt godteri som hjul og lakris som skorstein. Kun fantasien setter stopper her, men spar gjerne en vogn til bursdagslys.

Tips 1

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri. Kaken er også melkefri ved bruk av melkefri margarin (vær obs på at kakepynten kan inneholde melk).

Regnbuekake

Den perfekte bursdagskaken!

Har du bursdagsbarn i hus har vi garantert bursdagskaken som passer for jubilanten! Velg mellom prinsessekake, sjørøverkake og mange flere gøyale bursdagskaker!

Les mer