Sjokoladekaketog
- En times tid
- Middels
For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller. Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.
- 1,00 pose TORO Sjokoladekake Langpanne 854g
- 3,50 dl vann
- 200,00 g smeltet smør
Glasur
- 1,00 pose TORO Sjokoladeglasur langpanne 278 g
- 80,00 g mykt smør
- 6,00 ss kaffe, avkjølt
Pynt
- Sjokoladeplate (som vinduer)
- Lakrisruller (som hjul)
- Opera mints (som lykter)
- Det godteriet bursdagsbarnet liker aller best (lastet på de ulike vognene)
- Bursdagslys
For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller. Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.
Svært allergiske personer bør alltid sjekke innholdsdeklarasjoner og ha god kjøkkenhygiene for å minimere risiko for at allergenet/spor av kan havne i retten.
Slik gjør du:
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
- 2
Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.
- 3
Begynn med å lage sterk kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.
- 4
Skjær opp kaken i firkanter. Noen i samme størrelse slik at du kan stable to og lage en høy passajservogn. Andre kan være i ulike størrelser og være lastevogner. Førerhuset lager du ved å skjære til en avlang bit også skjære til en som er halvparten i størrelsen. Bruk glasur mellom lagene og dekk så alle vognene med glasur tilslutt.
- 5
Pynt hver vogn med det bursdagsbarnet liker aller best. Bruk rundt godteri som hjul og lakris som skorstein. Kun fantasien setter stopper her, men spar gjerne en vogn til bursdagslys.