Oppskrifter / Dessert

Sjokoladefondant oppskrift

30 min Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladefondant 232g2,00 stkegg0,50 dlvann150,00 gsmør, smeltet og avkjølt

Sjokoladefondant er desserten over alle desserter. Ingen dessert imponerer mer enn når gjesten tar skjeen gjennom sjokoladefondanten og kjernen renner pent ut på tallerkenen.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C). Rør sammen egg, vann og smeltet avkjølt smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre.

 • 2

  Smør formene. Klipp til bakepapir og legg i bunnen av hver form (sett formen på bakepapir, tegn rundt formen og klipp til). Fordel røren i de 6 smurte ildfaste porsjonsformene (ca 8 cm i diameter). Fyll formene ¾ fulle (ca 100 gram røre i hver form).

 • 3

  Stek på midterste rille i 12-13 minutter til deigen har stivnet i kantene og midten er flytende. Ovner er ulike, så teststek gjerne en sjokoladefondant først om det er første gang du lager sjokoladefondant. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter.

 • 4

  Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne fondanten, og hvelv så kaken over på en tallerken. La fondanten stå opp ned med formen på i noen minutter før du løfter av formen. Dette for at sjokoladefondanten skal få sette seg skikkelig. Server sjokoladefondanten lun med vaniljeis og friske bær. Velbekomme!

Dette trenger du