Søk

Sjokoladefondant oppskrift

Ingredienser til 6 porsjoner

Sjokoladefondant er desserten over alle desserter. Ingen dessert imponerer mer enn når gjesten tar skjeen gjennom sjokoladefondanten og kjernen renner pent ut på tallerkenen.

Sjokoladefondant er desserten over alle desserter. Ingen dessert imponerer mer enn når gjesten tar skjeen gjennom sjokoladefondanten og kjernen renner pent ut på tallerkenen.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C). Rør sammen egg, vann og smeltet avkjølt smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre.
  2. 2Smør formene. Klipp til bakepapir og legg i bunnen av hver form (sett formen på bakepapir, tegn rundt formen og klipp til). Fordel røren i de 6 smurte ildfaste porsjonsformene (ca 8 cm i diameter). Fyll formene ¾ fulle (ca 100 gram røre i hver form).
  3. 3Stek på midterste rille i 12-13 minutter til deigen har stivnet i kantene og midten er flytende. Ovner er ulike, så teststek gjerne en sjokoladefondant først om det er første gang du lager sjokoladefondant. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter.
  4. 4Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne fondanten, og hvelv så kaken over på en tallerken. La fondanten stå opp ned med formen på i noen minutter før du løfter av formen. Dette for at sjokoladefondanten skal få sette seg skikkelig. Server sjokoladefondanten lun med vaniljeis og friske bær. Velbekomme!

Produkt

Tips 1

Server sjokoladefondanten lun med vaniljeis og friske bær. Velbekomme!

Tips 2

Sjokoladefondanten er melkefri ved bruk av melkefri margarin. Server da sjokoladefondant med sorbet (uten melk) fremfor vaniljeis.