Oppskrifter / Dessert

Muffins til påske

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør16,00 stkmuffinsformer

Pynt

1,00 pkGomp® pastiller1,00 pkmelkepletter1,00 pkrosa kakestrø1,00 posemini-marshmallows1,00 poseMarshmallows

Glasur

1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g50,00 gsmør, romtemperert125,00 gnaturell kremost, romtemperert

Husk å bake Muffins til påsken! Disse muffinsene er gode å spise og veldig morsomme å lage sammen. Kanskje er det en gøy aktivitet å lage muffins til påske med venner eller barn? Her er det brukt ostekrem, marshmallows, melkepletter og rosa godteri og kakestrø som dekor. Veldig enkelt og veldig moro – og så blir jo muffinsene supersøte og passer perfekt til påske. Oppskriften gir 12-16 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smør og kremost ut av kjøleskap.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, spesielt fordi muffinsene får en form som gjør det lett å lage harene og lammene av ostekrem, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp smør og TORO Glasurmiks til Ostekrem sammen slik at det blir hvitt og luftig. Tilsett kremosten og visp videre til en luftig krem. Bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin med visp. Fordel ostekremen på muffinsene med baksiden av en teskje.

 • 5

  Pynt muffinsene: Påskeharer: Klipp en stor marshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel. Sett disse ned i ostekreen som ører. Bruk to melkepletter til øyne og en «gomp» eller annet rosa godteri til snute. Påskelam: Klipp en minimarshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel og bruk som ører helt i ytterkanten av muffinsen. Fyll så på med minimarsmallows i en sirkel rundt muffinsen. Lag mule med et rosa strøsselhjerte og tegn øyne og munn med en dekorpenn eller smeltet sjokolade.

Dette trenger du