Oppskrifter / Dessert

Muffins til påske

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g50,00 gromtemperert, mykt smør125,00 gromtemperert, naturell kremost

Pynt

1,00 poseMarshmallows1,00 posemini-marshmallows1,00 pkrosa kakestrø1,00 pkmelkepletter1,00 pkGomp® pastiller

Påsken nærmer seg, og det er på tide å bake muffins! Disse muffinsene er ikke bare gode å spise, men også veldig morsomme å lage sammen med venner eller barn. Hvorfor ikke gjøre bakingen til en gøy aktivitet i påsken? Muffinsene blir supersøte og passer perfekt til påskekosen.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smør og kremost til glasuren ut av kjøleskap.

 • 2

  Bland godt sammen med en slikkepott til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, har du ikke brett kan du bruke to muffinsformer til hver muffins. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp sammen med mikser mykt smør og glasurmiks til det blir hvitt og luftig. Tilsett kremosten og pisk videre til en luftig krem. Fordel ostekremen på muffinsene med baksiden av en teskje og pynt deretter som påskeharer og påskelam ( se punkt 5)

 • 5

  PÅSKEHARER: Klipp en stor marshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel. Sett disse ned i ostekremen som ører. Bruk to melkepletter til øyne og en «gomp» eller annet rosa godteri til snute. PÅSKELAM: Klipp en minimarshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel og bruk som ører helt i ytterkanten av muffinsen. Fyll så på med minimarsmallows i en sirkel rundt muffinsen. Lag mule med et rosa strøsselhjerte og tegn øyne og munn med en dekorpenn eller smeltet sjokolade.

Dette trenger du