Kyllingfrikassé

Dette er klassisk god husmannskost. Lag en stor porsjon, dette er minst like godt dagen etter.

25 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

4 stk kyllingfileter

4 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk purre

5 dl vann

1,5 blokk Kyllingbuljong blokk

30 g smør / margarin

2 ss hvetemel

2 dl matfløte eller kremfløte

Salt & pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingfiletene i gode biter. Skyll og skrell gulrøtter, løk og purre. Kutt alle grønnsakene i biter. Kok opp vannet og løs opp kyllingbuljongen.

2. Smelt smør i en kjele over middels varme. Tilsett hvetemel og rør det sammen. Spe med litt og litt kyllingkraft samt matfløte, mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt får du en jevn og klumpfri saus. Kok opp og la sausen småkoke noen minutter.

3. Tilsett kyllingen og grønnsakene i sausen. La nå kylling frikasséen småkoke i 10-12 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er passe møre. Smak til med salt og pepper. Server kokte poteter eller ris til frikasséen. Håper det smaker!

Serveres med:

Kokte poteter eller ris