Kyllingfilet med potetsalat og Hollandaise

Hollandaise passer perfekt til kylling! Prøv vår kjempegode potetsalat med balsamicoeddik til.

30 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

6 stk kyllingfileter

1 ss olje til pensling

Potetsalat med balsamicoeddik::

750 g poteter

0,5 dl balsamicoeddik

1,5 dl olivenolje

2 ss flytende honning

1 stk rødløk

0,5 bunt vårløk

1 stk rød paprika

Hollandaise med vårløk og kapers::

1 beger Smaksrik base til hollandaise

1,5 dl vann

2 dl melk

0,5 stk sitron

75 g smør

1 ts kapers

1 stk vårløk

salt & pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Pensle med olje og krydre kyllingfiletene. Grilles i ca. 2 min på hver side, la de så ligge å trekke et sted på grillen der det ikke er så varmt. Du kan gjerne bruke grillpanne og steke dem inne, eller bare steke dem vanlig. Bruk et steketermometer, de skal ha en kjernetemperatur på 68°C.

2. Potetsalat med Balsamico: Skrell potetene eller bare skrubb dem, kokes med litt salt i vannet. Rør sammen balsamicoeddik, olje og honning. Del varme poteter i båter og hell over oljedressingen. Tilsett rødløk i tynne båter, vårløk i tynne ringer og biter av rød paprika.

3. Hollandaise med vårløk og kapers: Ha hollandaisebasen i en kjele. Tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Press i sitronsaft. Rør inn smør. Pisk sausen godt så den blir lett og luftig. Tilsett kapers og vårløk i småbiter. Trekk sausen til side, legg på lokk og ikke kok opp igjen etter du har tilsatt smør.

4. Bruk en ostehøvel og skjær lange skiver med squash og gulrøtter. Legges i kokende vann rett før servering og er ferdig på 1 minutt. God middag!

Serveres med:

1 liten squash

2 gulrøtter