Søk

Kjapp kalkunfrikassé med sopp

Ingredienser til 4 porsjoner

Om du har mange eller få til bords så må du passe på å ha nok kalkun! Og er det ikke rester igjen, så er det for lite. Stek derfor en ekstra stor kalkun i år og spar på godsakene utover de første dagene av det nye året. Husk å være fleksibel når du lager resteoppskrifter, bruk det du har!

Om du har mange eller få til bords så må du passe på å ha nok kalkun! Og er det ikke rester igjen, så er det for lite. Stek derfor en ekstra stor kalkun i år og spar på godsakene utover de første dagene av det nye året. Husk å være fleksibel når du lager resteoppskrifter, bruk det du har!

Slik gjør du:

  1. 1

    Kok opp sausen med vann og fløte under omrøring. Tilsett så revet kalkunkjøtt og la det varme sakte opp i sausen.

  2. 2

    Legg i grønnsakene mot slutten av koketiden, og la det småkoke under lokk i ca 5 minutter.

  3. 3

    Server med kokte poteter, potetmos eller stekte restepoteter. Alt ettersom hva du har tilgjengelig. Server gjerne også med tyttebærsyltetøy!

Potetrester til overs? De kan bli til...

... potetgrateng! Et par dager gamle kokte poteter kan være et trist syn. Gi potetene nytt liv med å lage en potetgrateng! Kok opp hvit saus, ha i potetene og krydre med timian og muskat. Legg så potetene i en ildfast form og dryss over revet ost. Gratiner til slutt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.