Oppskrifter / Dessert

Julekulemuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Glasur

1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gmykt, romtemperert smør

Pynt

1,00 poseSmil®1,00 posef.eks NonStop®1,00 stkkakestrøssel

Muffins formet som julekuler får garantert gjestene til å smile! Lyse muffins toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og NonStop. Bedre blir det ikke! De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden. Denne oppskriften gir 12-16 muffins, avhengig av hvor store du ønsker å lage dem.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme) Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli mykt til det skal brukes i glasuren.

  • 2

    Rør sammen til en jevn røre – muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

  • 3

    Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, ca. 3/4 fulle. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. (De fineste muffinsene får du hvis du bruker et muffinsbrett, eller du kan bruke 2 former oppi hverandre for å få stivere former som gjør at muffinsene holder fasongen). Stek muffinsene på midterste rille ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål el. i midten av muffinsen. Er nålen uten flytende røre er muffinsen ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

  • 4

    Bland sammen – Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Pisk med mikser til krem, ca. 5 min.

  • 5

    Fordel ostekremen på muffinsene med en kniv eller skje og pynt med Smil® og NonStop® i forskjellige farger.

Dette trenger du