Søk

Hjemmelagde fløtegratinerte poteter

Ingredienser til 5 personer

Det perfekte tilbehøret til kjøtt. Potetene kan fint kokes dagen i forveien, da sparer du litt tid dagen etter.

  • 1,00 kg poteter
  • 3,00 dl kremfløte
  • 3,00 dl melk
  • 3,00 stk hvitløksbåter
  • 1,00 dl revet ost

Det perfekte tilbehøret til kjøtt. Potetene kan fint kokes dagen i forveien, da sparer du litt tid dagen etter.

Slik gjør du:

  1. 1Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Ha dem i en kjele, tilsett 2-3 ts salt og 1/2 ts pepper. Ha i hakkede hvitløkbåter. Hell over kremfløte og melk, slik at det dekker potetene. Kok opp under omrøring, skru ned og rør av og til. Etter drøye 10 min begynner det hele å tykne.
  2. 2Ha potetene over i en ildfast form, dryss revet gulost på toppen. Steke ved 200°C, midterste rille, i 20 min eller til osten er gyllen.