Mindre sukker og salt og mer sunnhet for deg

Vi får i oss mer enn nok søtt og salt. Vi i TORO ønsker å inspirere til en sunnere livsstil og jobber aktivt for å redusere sukker og salt i maten vår.

Vi spiser sunnere, men det fortsatt er en god vei å gå. Det viser Helsedirektoratets rapport fra 2018 om det norske kostholdet. 

Lurt å spise sunt

Å følge Helsedirektoratets kostholdsråd har mange fordeler: Spiser du sunt og er fysisk aktiv i hverdagen, reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.  

Mål for mindre salt, søtt og fett

Vi har smakt, analysert og gjennomgått alle matvarene våre og litt etter litt fjernet unødvendig salt og sukker. Salt er en viktig for smaken i maten, og vi må sikre den gode smaken når vi reduserer innholdet. Kokkene våre har hele tiden fokus på god smak når vi skal gjøre Norge sunnere. Litt mindre salt, sukker og fett i produktene som spises og drikkes hver dag, gir viktige forbedringer i folkehelsen. 

 

Målene våre er:

  • at 90 prosent avproduktene skal ha mindre salt enn gjennomsnittet i kategorien innen 2020 
  • at 75 prosentavproduktene våre ikke har mer sukker enn gjennomsnittet i kategorien innen 2020 
  • at produktene våre skal inneholde 15 prosentmindre salt og sukker innen 2025 

Kartlegger og reduserer

Produktutviklerne tenker sunnhet når de utvikler nye TORO-produkter. Samtidig utfordrer vi kokkene våre til å lage inspirerende, smakfulle og enda sunnere oppskrifter. Vi sjekker hele tiden salt, sukker og mettet fett i våre TORO-produkter, og kniper inn der det er mulig. TORO er dessuten med i Saltpartnerskapet, en avtale mellom helsemyndigheter og matbransjensom innebærer konkrete mål om et redusert inntak av salt.  

 

Lettere å spise grønt og sunt

Et annet viktig steg mot et sunnere liv er å spise mindre rødt kjøtt og mer plantebaserte retter.  

Vi har utfordret kokkene våre til å lage smakfulle vegetaroppskrifter på kjøkkenet vårt. Vi fortsetter å jobbe med å bli enda bedre og servere deg enda flere vegetaroppskrifter på nettsidene våre.  

 

Det vil komme mer inspirerende vegetartips og grønnere tips på suppe- og gryteproduktene våre i butikken, slik at det skal bli lettere å velge mer grønt og god smak på en enkel måte i hverdagen! 

Les mer om hvordan du kan gjøre rettene vegetarisk og vegansk og hvordan du kan erstatte kjøttet.