Tips

Dette bør du tenke på til handlelisten

Dette bør du tenke på til handlelisten

En smart handleliste kan spare deg både tid og penger. Men hvordan bør du gå frem for å skrive en handleliste som passer for familien din? Vi gir deg noen tips til hva du bør tenke på når du skal skrive handleliste.

 

Gå gjennom skap, fryser og kjøleskap

Du har kanskje hørt det før, og det er fordi det er det beste tipset for å unngå å ende opp med dobbelt opp av matvarer: Sjekk hva du har hjemme før du skriver handleliste og går i butikken. Ved å ta en gjennomgang av hvilken mat du allerede har liggende, kan du tilpasse handlelisten til det. Ligger det noen halvslappe gulrøtter i kjøleskapet og en fisk i fryseren som burde spises, kan du på noen få klikk finne en oppskrift på en fiskesuppe eller fiskegryte. Har du sopp og bønner i hus, kan du enkelt lage en velsmakende jegergryte med bønner og sopp. Ønsker du forslag til en ukesmeny med sunne middagsretter, finner du det her.

 

I stedet for å kaste mat fordi du ikke rekker å bruke den, kan en handleliste bli en måte å bruke opp det du allerede har kjøpt på. Et godt tips er å lage en liste som du teiper til lokket av fryseboksen, der det rett og slett står hva som er i fryseren. Du stryker ut ting etter hvert som du tar dem opp og bruker dem, og skriver på det du legger i. En enkel måte å holde oversikten på!

 

Basisvarer og råvarer

Enkelte basisvarer og råvarer er smart å ha tilgjengelig, rett og slett fordi de er sentrale ingredienser i en rekke ulike retter. Egg, melk (plantebasert eller kumelk), pasta, ris, de krydderne du bruker (eller ønsker å bruke mer av), potet, gulrot og løk er eksempler på basis- og råvarer som utgjør en god base for mange ulike retter. En måte som gjør det mindre tidkrevende å lage en komplett handleliste, er å skrive melk på lista når du åpner den siste kartongen, eller når det bare er noen få egg igjen i kartongen. Da sørger du også for at du ikke glemmer å skrive det på lista før du skal i butikken!

 

Hvis du trenger litt inspirasjon til å bruke opp råvarer og matrester, så kan vi hjelpe deg! Redd restene er en nettside som gir deg restehacks, basert på hva du har hjemme.

 

Alle vil kanskje ikke være enig i at en pose TORO Vafler er en basisvare, men det er i alle fall utrolig fint å finne det i skuffen når du får lyst på vafler. Du kan for eksempel lage verdens beste vafler, eller gjøre en ny vri på matpakka med grove vafler med spinat, tomat og fetaost.

Redd restene

Redd restene

Du kan redde restene dine med TORO. Sjekk ut vår nettjeneste Redd restene.

Sjekk ut her!

TORO-produkter på handlelista

Alle supper og gryter fra TORO gir deg en god og anvendelig base for å lage middag til hele familien. Å ha et par gryte- og suppeposer i skapet er derfor en god idé. Dersom du har søtpotet i grønnsaksskuffen, lager du raskt en meksikansk vegetargryte med søtpotet. Husk også at oppskriftene våre er forslag, og du kan bytte ut grønnsakene med det du har tilgjengelig, bytte ut kjøtt eller kjøttdeig med fisk, eller erstatte kjøtt med bønner eller linser for en vegetarisk variant.

Er du tom for middagsideer en dag, kan du ta det du har av grønnsaker og middagsrester og slenge dem i en gryte, suppe, lasagne eller på pizzaen. Med lang holdbarhet og uendelige muligheter for å variere er det ingen grunn til ikke å skrive TORO-middag på handlelista.