Calzone-Restemat-av-pizza

Resteoppskrifter

Vi har samlet noen gode tips til retter du kan lage av de vanligste middagsrestene.

Sitter du igjen med rester i kjøleskapet og ikke helt vet hvordan du skal få spist de opp? Vi er her for å hjelpe! Sammen med våre kokker har vi samlet oppskrifter som er perfekt til å få brukt opp middagsrestene du har hjemme, slik at du enkelt kan lage et skikkelig godt restemåltid. Få god nytte av matrestene dine, reduser matsvinn og bli inspirert til å lage retter du kanskje ellers ikke ville prøvd deg på.

Bli-kvitt-restene-du-har-i-kjøleskapet

Redd restene med vår resteapp

Med vår nettapp kan du fortelle oss hva du har i kjøleskapet også gir vi deg forslag til middager!

Mitt kjøleskap

Restemat av taco

 

Vi nordmenn elsker taco og kjenner oss godt igjen i fenomenet tacofredag. Men, det vi kanskje kjenner oss enda bedre igjen i er restene av kjøttdeig, tacosaus og grønnsaker som blir til overs fra middagen. Mange smiler av tanken på tacorester til lunsj, men kanskje gjør noen skikkelig gode middagsretter med bruk av restematen fra tacomiddagen smilet enda bredere?

 

Tenk så mye godt tacorestene egentlig kan brukes til! Du kan lage smakfulle og litt spicy supper, friske tacosalater og knasende sprø nachos. Eller hva med enkel quesadilla og meksikansk pizza? Ikke la fantasien stoppe deg – bruk restematen fra tacomiddagen til å lage enkle og gode middagsretter!

TORO-Meksikansk-gryte-med-tacorester

Meksikansk gryte med tacorester

Bruk både tacokjøtt, grønnsaker, tacosaus, revet ost og nachochips i en skikkelig digg meksikansk gryte med tacorester!

Se oppskrift

Restemat av pasta

 

Har du noen gang kokt for mye pasta? Pasta er perfekt restemat og nytes like god både kald som varm. Pastarestene kan kombineres med nesten hva du vil og gir en enkel og velsmakende restemiddag. Lag deilige ovnsretter og paier, eller til og med omelett. I tillegg egner pastarestene seg godt som en energirik restelunsj, som for eksempel en frisk pastasalat. Vil du spise pastarestene varmt er det både raskt og enkelt å varme de opp.

 

TORO-Pastagrateng-med-urter-og-rester

Pastagrateng med urter

Alt kan gå i en grateng! Har du rester av pasta, kjøttdeig, pølser eller grønnsaker? Bruk det du har, alt blir godt med gratinert ost på toppen!

Se oppskrift

Restemat av gryteretter

 

Gryteretter er skikkelig godt, men det er ikke alltid man har like lyst på restene dagen etter. Har du tenkt på at du faktisk kan bruke restene fra gryteretten til å lage helt nye matretter? Bruk restene av gryteretten til å friske opp en kjølig høstkveld eller lag en lunsj du ser frem til i morgen!

 

Bali-kyllingwrap-med-rester-fra-bali-kyllinggryte

Bali kyllingwrap med rester fra Bali kyllinggrye

Bali kyllinggryte er en populær gryterett. Om du har rester til overs, sett de i kjøleskapet og bruk de til å lage en spennende kyllingwrap av restene! En litt annerledes middag eller en veldig enkel lunsj.

Se oppskrift

Restemat av grønnsaker

 

Har du noen grønnsaker til overs i grønnsaksskuffen? Kanskje er de ikke dagsferske til en frisk salat? Ikke kast dem! Grønnsaker hører med til middagen og passer inn i enhver restemiddag. Bruk grønnsaksrestene som tilbehør til dagens måltid, eller gjør de til selve hovedretten ved å bytte ut kjøttet i dagens middag. Det er både enkelt, rimelig og bærekraftig og få brukt opp grønnsakene fra kjøleskapet.

Gjør det enkelt, bruk alle grønnsakene du har!

 

Du kan fint variere hvilke grønnsaker du bruker i de aller fleste oppskrifter, det viktigste er å bruke det du har. Særlig grønnsaker som ikke lenger er ferske men fremdeles fullt spiselige passer perfekt i gryter, gratenger og grønnsaksmoser!

 

Grønnsakslasagne-med-selleri-og-søtpotet

Alt går i lasagnen!

Lasagne er en folkefavoritt og en klassisk helgemiddag. Bruk grønnsakene fra kjøleskapet og grønnsaksrestene fra gårsdagens middag til å lage en skikkelig god og sunn grønnsakslasagne!

Se oppskrift

Restemat av pølser

 

Spiste du ikke opp hele pølsepakka til middag eller på tur? Ta vare på pølserestene for herlige restemiddager! Pølserester kan brukes til så mangt. Hva en pølsegrateng med smeltet ost, en litt fyldigere omelett eller pølser i suppa? Restene fra pølsene kan også enkelt kombineres med andre matrester for en skikkelig restemiddag!

 

Tomatsuppe+med+pasta+og+pølserPreviewlarge

Tomatsuppe med pasta og pølser

Finnes det noen sikrere vinner enn tomatsuppe? Her kan du tilsette omtrent hva som helst av middagsrester, og både pølser og pasta passer perfekt.

Se oppskrift
pølser-pasta-fløtesaus

Pølser med pasta og fløtesaus

Bland restene av både pølse og pasta med en nydelig fløtesaus. Du trenger ikke mange pølsebiter for denne retten, og du kan til og med spe på med grønnsaksrester om du også har dette til overs.

Se oppskrift

Pizza av restemat

 

Finnes det noe enklere måte å få brukt opp matrestene på enn å rett og slett lage en pizza? Restepizza er en smart og god løsning for mange forskjellige rester, og ikke minst den perfekte unnskyldningen for å lage pizza på en hverdag! Lag din favoritt restepizza med middagsrester som kjøttdeig, tacosaus, pølser, grønnsaker, sjømat, ost og mye mer. Du kan også bruke påleggsrester om du har rester av skinke, salami eller annet spekemat i kjøleskapet.

 

Det eneste du trenger til restepizzaen er selve pizzabunnen. Kanskje har du til og med mel og gjær til overs til å lage bunnen selv, eller søtpoteter til å lage en smakfull søtpotetbunn?

 

Calzone-Restemat-av-pizza

Calzone med restemat

Har du rester av kjøttdeig, kylling, grønnsaker, ost eller annet godt? Bruk det du har til en smakfull innbakt pizza, nemlig calzone av restemat!

Se oppskrift

Flere tips til restemat og bærekraftige triks

 

Middag er en perfekt anledning til å få brukt restematen i kjøleskapet. I tillegg er det mer bærekraftig å unngå og kaste mat. Bli inspirert til å både kaste mindre og ta mer bærekraftige matvalg!

 

Bergensk-fiskesuppe-perfekt-til-rester

5 fiskesupper som passer perfekt til fiskerester

Det er alltid litt kronglete å vite hva man skal gjøre med restene fra fiskemiddagen. Her finner du våre fem tips til hvordan du kan bruke opp fiskerestene dine.

Les mer
chili-con-carne-bowl-med-ribberester

Bli kvitt ribberestene

Like sikkert som at julen kommer hvert år er det at det kommer til å bli igjen rester fra julemiddagen. Uavhengig om du spiser ribbe, pinnekjøtt, kalkun eller annet godt til jul kan restene brukes til så mangt! Hva med en meksikansk gryte med ribberester for eksempel?

Se oppskrift