Vintermuffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin16,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gnaturell kremost50,00 gromtemperert smør

Når du lager Vintermuffins kan du lage både Snømann muffins og Isbjørn muffins. Det å lage muffins er den perfekte innaktiviteten når det snør ute. Skal du slå til med en skikkelig koselig variant av vintermuffins som barnene kommer til å digge, da er disse to midt i blinken. Her får dere tipsene til hvordan lage begge deler. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smør og kremost ut av kjøleskap/fryser og finn frem pynten.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre

 • 3

  Sett frem 12-16 små muffinsformer. Her er det best å ikke bruke muffinsbrett, da det er lettere å pynte litt flatere muffins, bruk heller to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Pisk mykt, rom-temperert smør og kremost sammen og tilsett glasurmiksen til ostekem. Pisk kraftig i 5 min til en luftig ostekrem. Fordel ostekremen på muffinsene ved å bruke en teskje. Stryk ostekremen utover med baksiden av teskjeen for å fordele ostekremen fint.

 • 5

  Isbjørn: Del en stor marshmallows i to halve og bruk som nese, ta litt ostekrem på en svart nonstop og fest oppå til snute og bruk to non-stop til øyne. Lag munn med svart dekorpenn og ører av å dele en stor marshmallows i fire, eller ved å bruke mini-marshmallows. Snømenn: Dypp muffinsen med ostekrem på hodet i en skål med kokosmasse, bruk en gulrotkakepynt som nese og melkepletter som øyne og munn.

Dette trenger du