Oppskrifter / Dessert

Verdens beste

60 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Kakefyll

3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem

Verdens Beste er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Kanskje kjenner du kaken som Kvæfjordkake? Dette er sommervarianten av Verdens Beste, med bær i stedet for mandler. Kaken metter mange og er perfekt når du får mange på besøk eller vil variere en av de mange langpannekakene som bakes. Kombinasjonen av myk bunn med sprø marengs, luftig vaniljekrem og friske bær er helt fantastisk! Bare å prøve

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 170 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Lag kakedeig av TORO Lyse Muffins. Bland sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og 1,5 dl vann lett sammen. Ta frem en liten langpanne på ca. 30 x 37 cm. Dekk med bakepapir og fordel kakedeigen utover ved hjelp av en slikkepott.

 • 3

  Lag marengsen av TORO Pavlova Marengs. Bland sammen: – Marengsmiks og 1,5 dl vann og pisk med mikser i ca. 10 minutter til marengsen er stiv. Fordel marengsen jevnt over kakedeigen i langpannen ved hjelp av en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen på 170 °C i ca. 30 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen.

 • 4

  Rett før servering lager du kakefyllet. Pisk kremfløten til stiv krem i en miksmaster el. Rør vaniljekremen myk ved hjelp av en teskje og vend forsiktig inn i den stivpiskede kremen. Vær forsiktig her så luften ikke går ut av kremen.

 • 5

  Legg kaken på fat og fordel kakefyllet over. Pynt med sommerens friske bær, som bringebær og jordbær.

Dette trenger du