Oppskrifter / Dessert

Verdens beste Crème brûlée

250 min Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 pkTORO Crème brûlée 130g3,00 dlmelk3,00 dlkremfløte

Crème brûlée er en klassisk fransk dessert som består av en kremet vaniljekrem med et sprøtt lag av brent sukker på toppen. Du trenger ikke å være en erfaren kokk for å lage denne desserten, du trenger heller ikke en spesiell brenner for å karamellisere sukkeret. Det holder å strø sukker over kremen og la den stå i noen minutter, så får du et hardt og knasende lokk som skaper en fantastisk kontrast til den myke kremen under. Du kan også forberede desserten dagen før og oppbevare den i kjøleskapet til du skal servere den. Crème brûlée med ekte vanilje er en dessert som vil imponere alle som smaker den!

Slik gjør du

  • 1

    Sett frem 6 porsjonsformer, f.eks. suffléskåler.

  • 2

    Bland begge posene TORO Crème Brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte i en kasserolle.

  • 3

    Kok opp under omrøring og hell raskt over i formene. Sett desserten i kjøleskap til den har stivnet, ca. 4 timer.

  • 4

    Rett før servering fordeler du 1 ts karamellsukker over hver crème brûlée og lar dem stå ca. 5 minutter. Karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt. Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en crème brûlée-brenner.

Dette trenger du