Vegetarnachos
En grønnere middag
- 45 min.
- Enkel
- VEGETARISK

Dette er skikkelig digg kosemat! Lag nok, for maten vil forsvinne før du vet ordet av det.
- 3,00 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner
- 3,50 dl vann
- 1,00 stk løk
- 2,00 stk hvitløksbåter
- 1,00 stk paprika
- 1,00 stk boks mais
- 200,00 g nachochips
- 150,00 g revet ost
- 1,00 kvast frisk koriander
- 0,50 stk rød chili
- 2,00 stilker vårløk
Tacokrydder
- 1,00 ss TORO Krydderiet Spisskummen malt 62 g
- 1,00 ss TORO Krydderiet Paprika malt 60 g
- 1,00 ts TORO Krydderiet Løkpulver 86 g
- 1,00 ts TORO Krydderiet Oregano 10 g
- 0,50 ts salt
- 0,50 ts TORO Krydderiet Pepper sort malt 69 g
- 0,25 ts TORO Krydderiet Kajennepepper malt 62 g
Guacamole
- 2,00 stk avokado
- 1,00 stk tomat
- 2,00 stk hvitløksbåter
- 1,00 ss rød chili
- 0,25 stk lime, saften
Tilbehør
- 1,00 glass tacosaus
- 3,00 dl rømme
Garnityr
- Forvarm stekeovnen til 225 °C.
Dette er skikkelig digg kosemat! Lag nok, for maten vil forsvinne før du vet ordet av det.
Slik gjør du:
- 1
Superris: Kok opp vann og hell i Superris. La det koke med lokk i ca. 20 minutter.
- 2
Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet. Hakk opp løk, hvitløk og paprika. Ha litt smør/olje i en stekepanne og tilsett grønnsakene. Stek til løken er blank. Tilsett kokt Superris og tacokrydderet, og bland det godt sammen. Ha i ca. 1,5 dl vann og la det putre på svak varme i 3-4 minutter. Rør inn en boks mais.
- 3
Fordel nachochips utover i en form eller på et stekebrett med bakepapir. Ha Superrisblandingen over. Topp med revet ost.
- 4
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen.
- 5
Guacamole: Finhakk hvitøk og chili. Del avokadoene i to, fjern steinene og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Skjær tomaten i fire og skrap ut frøene med en skje. Hakk tomatkjøttet i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.
- 6
Skjær vårløk og chili i skiver. Fordel skivet vårløk og chili og frisk koriander over nachosen like før servering. Ha tacosaus, rømme og guacamole til.