Vegetarnachos

Dette er skikkelig digg kosemat! Lag nok, for maten vil forsvinne før du vet ordet av det.

40 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

3 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

3,5 dl vann

1 stk løk

2 stk hvitløksbåter

1 stk paprika

1 stk boks mais

200 g nachochips

150 g revet ost

1 kvast frisk koriander

0,5 stk rød chili

2 stilker vårløk

Tacokrydder:

1 ss Spisskummen malt

1 ss Paprika malt

1 ts Løkpulver

1 ts Oregano

0,5 ts salt

0,5 ts Pepper sort malt

0,25 ts Kajennepepper malt

Guacamole:

2 stk avokado

1 stk tomat

2 stk hvitløksbåter

1 ss rød chili

0,25 stk lime, saften

Tilbehør:

1 glass tacosaus

3 dl rømme

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

Fremgangsmåte

1. Superris: Kok opp vann og hell i Superris. La det koke med lokk i ca. 20 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet. Hakk opp løk, hvitløk og paprika. Ha litt smør/olje i en stekepanne og tilsett grønnsakene. Stek til løken er blank. Tilsett kokt Superris og tacokrydderet, og bland det godt sammen. Ha i ca. 1,5 dl vann og la det putre på svak varme i 3-4 minutter. Rør inn en boks mais.

3. Fordel nachochips utover i en form eller på et stekebrett med bakepapir. Ha Superrisblandingen over. Topp med revet ost.

4. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen.

5. Guacamole: Finhakk hvitøk og chili. Del avokadoene i to, fjern steinene og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Skjær tomaten i fire og skrap ut frøene med en skje. Hakk tomatkjøttet i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.

6. Skjær vårløk og chili i skiver. Fordel skivet vårløk og chili og frisk koriander over nachosen like før servering. Ha tacosaus, rømme og guacamole til.

Tips: