![](https://www.toro.no/wp-content/themes/toro-live/assets/symbols/glutenfri.png)
![](https://www.toro.no/wp-content/themes/toro-live/assets/symbols/vegetarisk.png)
Vaffelkake med sjokolade passer perfekt å servere til enhver anledning enten det er kaffebesøk, helgekos eller på ulike arrangementer. Det viser seg nemlig at det ikke bare er vaffelrøre og vafler som egner seg til steking i vaffeljern. Sjokoladekakerøre gir nemlig skikkelig sprø og gode sjokoladevafler! Stabler du dem lagvis med en kremet sjokoladeglasur og friske bær får du en skikkelig digg sjokoladevaffelkake – perfekt kombinasjon av søtt og sprøtt! Denne oppskriften gir 2 sjokoladevaffelkaker. Ønsker du kun 1 sjokoladevaffelkake kan du helle resten av røren i en smurt rund form og steke i 15-20 min på 200 grader. Så får du en saftig sjokoladekake ved siden av
Sett på vaffeljernet. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
Stek sjokoladevafler av sjokoladekakerøren i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl vaflene på rist.
Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og sprøyt små topper med glasur over hele den nederste vaffelen. Glasuren kan også smøres på med kniv om du ønsker det. Et tips er å ikke legge krem og bær for langt ut i kanten på vaffelen da det uansett vil presses utover når man får vekten av den neste vaffelen oppå. Pynt med bringebær, legg på en ny vaffel og gjenta prosessen.