Oppskrifter / Mellommåltid

Vaffelkake med sjokolade

20 min Enkel
Til 8 porsjoner
200,00 gsmeltet smør3,50 dlvann1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g

Glasur og pynt:

1,00 begerbringebær1,00 begerTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Vaffelkake med sjokolade passer perfekt å servere til enhver anledning enten det er kaffebesøk, helgekos eller på ulike arrangementer. Det viser seg nemlig at det ikke bare er vaffelrøre og vafler som egner seg til steking i vaffeljern. Sjokoladekakerøre gir nemlig skikkelig sprø og gode sjokoladevafler! Stabler du dem lagvis med en kremet sjokoladeglasur og friske bær får du en skikkelig digg sjokoladevaffelkake – perfekt kombinasjon av søtt og sprøtt! Denne oppskriften gir 2 sjokoladevaffelkaker. Ønsker du kun 1 sjokoladevaffelkake kan du helle resten av røren i en smurt rund form og steke i 15-20 min på 200 grader. Så får du en saftig sjokoladekake ved siden av

Slik gjør du

  • 1

    Sett på vaffeljernet. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

  • 2

    Stek sjokoladevafler av sjokoladekakerøren i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl vaflene på rist.

  • 3

    Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og sprøyt små topper med glasur over hele den nederste vaffelen. Glasuren kan også smøres på med kniv om du ønsker det. Et tips er å ikke legge krem og bær for langt ut i kanten på vaffelen da det uansett vil presses utover når man får vekten av den neste vaffelen oppå. Pynt med bringebær, legg på en ny vaffel og gjenta prosessen.

Dette trenger du