Oppskrifter / Dessert

Trifle sjokolademousse

45 min Enkel
Til 12 porsjoner

Kake

1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlvann1,00 dlflytende margarin

Fyll 1

1,00 pkTORO Sjokolademousse 94g3,00 dlmelk

Fyll 2

3,00 dlkremfløte

Trifle sjokolademousse med brownies er en variant av den klassiske engelske desserten trifle. Den originale oppskriften består av lag med vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. I denne oppskriften får du en sjokoladefest i et glass med lag av brownies, sjokolademousse og krem. Trifle er en flott festdessert som passer godt til spesielle anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du lage den ferdig på forhånd, slik at du slipper å stresse på kjøkkenet mellom middag og dessert. Denne oppskriften gir 8 porsjoner.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 gram smeltet smør).

 • 2

  Fordel røren i en liten bakepapirkledd langpanneform (ca. 20 x 30 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden. Avkjøl kaken i formen.

 • 3

  Mens kaken avkjøles lager du moussen ved å blande begge posene TORO Sjokolademousse med 3 dl melk og pisker med mikser i 5 minutter.

 • 4

  Pisk deretter kremfløten til krem. Sett frem fine serveringsglass, gjerne stettglass og legg brownies, sjokolademousse og krem lagvis i glassene og sett i kjøleskap frem til servering.

Dette trenger du