Søk

Trifle sjokolademousse

Ingredienser til 8 porsjoner

Trifle sjokolademousse med brownies er en vri av den klassiske Engelske desserten Trifle. Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Med denne oppskriften kan du lage Trifle sjokolademousse med brownies, en sjokoladefest i et glass med brownies, sjokolademousse og krem lag på lag. Trifle er en skikkelig festdessert som passer perfekt til litt mer høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du lage den klar på forhånd slik at du slipper å trekke inn på kjøkkenet mellom middag og dessert for å forberede. Denne oppskriften gir 8 porsjoner

Trifle sjokolademousse med brownies er en vri av den klassiske Engelske desserten Trifle. Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Med denne oppskriften kan du lage Trifle sjokolademousse med brownies, en sjokoladefest i et glass med brownies, sjokolademousse og krem lag på lag. Trifle er en skikkelig festdessert som passer perfekt til litt mer høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du lage den klar på forhånd slik at du slipper å trekke inn på kjøkkenet mellom middag og dessert for å forberede. Denne oppskriften gir 8 porsjoner

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  2. 2Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant på kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketid
  3. 3Avkjøl kaken i formen.
  4. 4Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen ved å blande de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.
  5. 5Pisk 1,5dl krem med litt sukker
  6. 6Legg Brownies, sjokolademousse og krem lagvis i serveringsglass og sett i kjøleskapet i minimum 15min.