Sommermuffins

20 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin

Ostekremglasur

80,00 gkremost naturell, romtemperert125,00 gmelis50,00 gsmør, romtemperert2,00 tsvaniljesukker

Sommermuffins er perfekt å ha med seg på sommerfesten eller sommeravslutningen. Disse muffinsene vil garantert få alle gjestene i sommerstemning. Seigmenn som soler seg på muffinsene gir gode assosiasjoner til de deilige feriedagene. Muffins til sommerfesten er perfekt fordi det er noe de fleste liker, de smaker utrolig godt og er raske og enkle å lage. I tillegg er disse muffinsene glutenfrie slik at alle kan spise dem, også de med allergi. Oppskriften gir 12-14 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 14 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp det myke smøret, vaniljesukker og melis godt sammen. Visp til blandingen er luftig og myk. Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med seigmenn og parasoller.

Dette trenger du