Søk

Sommerfuglkake

Ingredienser til 24 porsjoner

Oppskrift på enkel sommerfuglkake av sjokoladekake i langpanne. Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt. Og ikke minst, smake så utrolig godt. Har du en liten der hjemme som har bursdag snart og kanskje noen forventninger til bursdagskaken? Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes på den store dagen. Hemmeligheten er å steke sjokoladekaken i en rund form fremfor en langpanne, du skjærer så ut midten og snur halvdelene så de ser ut som vinger. Så dekker du den med herlig søt og myk sjokoladekremglasur, og ikke minst pynter sommerfuglen med godteri i de vakreste farger. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Oppskrift på enkel sommerfuglkake av sjokoladekake i langpanne. Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt. Og ikke minst, smake så utrolig godt. Har du en liten der hjemme som har bursdag snart og kanskje noen forventninger til bursdagskaken? Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes på den store dagen. Hemmeligheten er å steke sjokoladekaken i en rund form fremfor en langpanne, du skjærer så ut midten og snur halvdelene så de ser ut som vinger. Så dekker du den med herlig søt og myk sjokoladekremglasur, og ikke minst pynter sommerfuglen med godteri i de vakreste farger. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt springform ca. 26 cm i diameter. Stek på nederste rille i ca. 35-40 minutter. Bruker du en mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. La kaken avkjøles før du skjærer i den.
  3. 3Mens kaken avkjøles kan du lage glasuren. Lag sterk kaffe (gjerne instant). Bland det romtempererte smøret med posens innhold og visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Visp sammen til du har en kremete konsistens.
  4. 4Form sommerfuglen ved å skjære ut den midtre delen av kaken. Den skal forme «magen» på sommerfuglen. Marker gjerne formen på kaken før du skjærer i den, den skal være ca 4 cm bred. Legg over på et kakefat. Snu så de to halvmånene så de former vingene på sommerfuglen.
  5. 5Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott og pynt kaken etter ønske.

Produkt

Tips 1

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri. Kaken er også melkefri ved bruk av melkefri margarin (vær obs på at kakepynten kan inneholde melk).