Oppskrifter / Dessert

Sommerfuglkake

60 min Middels
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g100,00 gsmeltet smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 posef.eks NonStop®

Her er oppskrift på en enkel sommerfuglkake laget av sjokoladekake langpanne. Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt, og ikke minst smake så utrolig godt. Har du en liten hjemme som har bursdag snart og kanskje har noen forventninger til bursdagskaken? Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes. Hemmeligheten er å steke sjokoladekaken i en rund form fremfor en langpanne. Du skjærer ut en del i midten av kaken til «magen» og snur halvdelene du får, slik at de ser ut som vinger. Så dekker du hele kaken med deilig og myk sjokoladeglasur. Tilslutt pynter du sommerfuglen med godteri i de vakreste farger.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en smurt springform ca. 26 cm i diameter. Stek på nederste rille i ca. 35-40 minutter. Bruker du en mindre eller større form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. La kaken avkjøles før du skjærer i den.

 • 3

  Mens kaken avkjøles kan du lage glasuren. Bland sammen til en passe tykk glasur – Glasurmiks, 100 g smeltet smør og 0,5 dl vann (tilsett vannet litt etter litt, til du får den tykkelsen du ønsker på glasuren).

 • 4

  Lag sommerfuglen ved å skjære ut en stripe som er ca. 4 cm bred i midten av kaken. Den skal forme «magen» på sommerfuglen. Legg denne delen over på et kakefat. Snu de to halvmånene du har fått etter å ha skjært til «magen», slik at de former vingene.

 • 5

  Fordel sjokoladeglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott og pynt kaken etter ønske f.eks med NonStop® i forskjellige farger.

Dette trenger du