Oppskrifter / Dessert

Skummelt gode muffins

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer2,00 poserTORO Glasurmiks til ostekrem 126g100,00 gmykt, romtemperert smør200,00 gkremost naturell

Pynt

24,00 stkkakepynt-øyne

Disse muffinsene er skummelt gode, og de er toppet med mye deilig ostekrem. Du trenger to poser ostekrem for å sprøyte en stor topp slik vi har gjort her, men du kan også klare deg med én pose hvis du bare vil ha en liten ostekremtopp. Disse muffinsene er enkle å lage og de vil garantert falle i smak hos store og små. De er perfekte for halloweenfeiringen.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smør og kremost ut av kjøleskap slik at det blir romtemperert. Dette er viktig for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje eller en annen stor skje til å fordele deigen i hver form. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La dem avkjøles på rist.

 • 4

  Mens muffinsene avkjøles lager du glasuren. Pisk til luftig krem, ca. 5 min i mikser: 2 poser glasurmiks, 200 g kremost naturell og 100 g mykt, romtemperert smør.

 • 5

  Sett sprøyteposen eller plastposen i et høyt glass el. og brett ned kantene. Bruk en slikkepott til å fylle ostekremen over i sprøyteposen. Hold posen i 90 graders vinkel når du sprøyter. Begynn ytterst og sprøyt i ring rundt muffinsen med mindre og mindre sirkler slik at du får en topp på slutten. Sett til slutt på to kakepynt øyne på hver muffins.

Dette trenger du