Oppskrifter / Dessert

Skumle muffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
16,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør

Ostekrem

2,00 poserTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g100,00 gsmør, romtemperert150,00 gkremost naturell, romtemperert

Skumle muffins til halloween er en kreativ variant av sjokolademuffins som smaker skummelt godt. Denne enkle oppskriften på muffins er et supert tips for skikkelig halloweenstemning på kakebordet og faller garantert i smak hos både barn og voksne. Oppskriften gir ca. 12-16 halloweenmuffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smør og kremost ut av kjøleskap/fryser.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, spesielt fordi muffinsene får en form som gjør det lett å lage spøkelsene av ostekrem, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp smør og TORO Glasurmiks til Ostekrem sammen slik at det blir hvitt og luftig. Tilsett kremosten og visp videre til en luftig krem. Bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin med visp.

 • 5

  Sett sprøyteposen eller plastposen i et høyt glass el. og brett ned kantene. Bruk så en slikkepott til å flytte frostingen over i sprøyteposen. Hold posen i 90 graders vinkel når du sprøyter. Begynn ytterst og sprøyt i ring rundt muffinsen med mindre og mindre sirkler slik at du får en topp på slutten. Sett til slutt på to øyne.

Dette trenger du