Oppskrifter / Dessert

Sjørøverkake

60 min Middels
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g100,00 gsmeltet smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 posesjørøvergodteri1,00 posegullmynter

Har du en hjemme som snart fyller år og som er glad i kaptein sabeltann eller andre sjørøvere? Da er denne sjørøverkaken helt perfekt. Sjørøverskipet er satt sammen av en sjokoladekake langpanne. Det er faktisk ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til ved første øyekast. Trikset er å skjære opp kaken i riktige deler og bygge dem med glasur imellom. For å unngå at delene glir fra hverandre lar du glasuren feste seg litt før du bygger videre. Pynt med det du ønsker, gjerne sjørøvergodteri og server sjørøverkake til bursdagsfeiringen!

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 • 3

  Bland godt sammen til en passe tykk glasur – Glasurmiks, 100 g smeltet smør og 0,5 dl vann (VIKTIG! tilsett vannet litt etter litt til du får den tykkelsen du ønsker på glasuren, det er viktig at glasuren ikke blir for tynn).

 • 4

  Del kaken i tre, slik at du får 3 like store rektangler. Skjær av hjørnet på den ene siden av hver av rektanglene, slik får du formet baugen. Om du vil skjærer du ut en firkant i midten av det ene rektanglet.

 • 5

  Legg det ene rektanglet med spiss på et serveringsfat og dekk med et tynt lag med glasur. Legg det andre over og dekk også det med glasur. Legg tilslutt det siste over og fordel glasur over denne og på sidene ved hjelp av en slikkepott. (Bruk gjerne grillpinner til å stabilisere sjørøverskipet med dersom det er behov for det. Klipp da til riktig lengde og stikk ned i kaken der det trengs).

 • 6

  Pynt med sjørøvergodteri og flagg (kan lages av blanke ark og grillpinner) og fyll hulrommet med gullmynter. Sett kaldt til servering. Hiv og hoi!

Dette trenger du