Søk

Sjørøverkake

Ingredienser til 12 porsjoner

Sjørøverkake til bursdagsfeiringen! Har du en hjemme som snart fyller år? Og som er glad i kaptein sabeltann eller andre sjørøvere? Da er denne sjørøverkaken helt perfekt. Sjørøverskipet er satt sammen av en sjokoladekake lanpanne, og det er faktisk ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til ved første øyekast. Trikset er å skjære opp kaken i riktige biter, stable de med glasur imellom og pynte etter ønske. Suksessraten ligger i hvor stabilt du bygger sjørøverskipet, slik at delene ikke glir fra hverandre. Vil du være på den sikre siden lar du glasuren feste seg litt før du bygger videre. For en deilig og saftig sjørøverkake til bursdagsfeiringen gjør du som følge. Oppskrifter gir ca. 12 kakestykker.

Sjørøverkake til bursdagsfeiringen! Har du en hjemme som snart fyller år? Og som er glad i kaptein sabeltann eller andre sjørøvere? Da er denne sjørøverkaken helt perfekt. Sjørøverskipet er satt sammen av en sjokoladekake lanpanne, og det er faktisk ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til ved første øyekast. Trikset er å skjære opp kaken i riktige biter, stable de med glasur imellom og pynte etter ønske. Suksessraten ligger i hvor stabilt du bygger sjørøverskipet, slik at delene ikke glir fra hverandre. Vil du være på den sikre siden lar du glasuren feste seg litt før du bygger videre. For en deilig og saftig sjørøverkake til bursdagsfeiringen gjør du som følge. Oppskrifter gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C).
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.
  3. 3Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe i det tørre. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Bland sammen.
  4. 4Del kaken i tre, så du får 3 like store rektangler. Skjær så av hjørnene på den enes siden av hver av rektanglene så du får formet baugen. Om du vil skjærer du ut en firkant i midten av det ene rektanglet.
  5. 5Legg det ene rektanglet med spiss på serveringsfatet og dekk med et tynt lag med glasur. Legg det andre over og dekk også det med glasur. Legg så det siste over og fordel glasur over og på sidene ved hjelp av en slikkepott.
  6. 6Pynt med sjørøvergodteri og flagg og fyll hulrommet med gullmynter. Sett kaldt til servering. Hiv og hoi!

Produkt